7 στους 10 καθολικούς ιερείς έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία στην Αυστραλία

Επτά στους εκατό αυστραλούς καθολικούς ιερείς έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στο διάστημα από το 1950 έως το 2010 χωρίς οι υποψίες να καταλήξουν σε έρευνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από μια επιτροπή που ερευνά το ζήτημα της παιδεραστίας στην Εκκλησία.

Αυτή η βασιλική ερευνητική επιτροπή ενδιαφέρεται από το 2013 για τις θεσμικές απαντήσεις που δόθηκαν στις κατηγορίες για παιδεραστία. Συγκέντρωσε συγκλονιστικές μαρτυρίες από πολλά θύματα και έπειτα από τέσσερα χρόνια ερευνών, η δικηγόρος που προεδρεύει των εργασιών της δημοσιοποίησε τις στατιστικές που αποκαλύπτουν την έκταση των κακοποιήσεων.

Σύμφωνα μ’ αυτά τα δεδομένα, 4.444 πράξεις παιδεραστείας επισημάνθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές.

«Συνολικά μεταξύ του 1950 και του 2010, 7% των ιερέων ήταν φερόμενοι δράστες» σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών, δήλωσε η Γκέιλ Φέρνες. Σε ορισμένες επισκοπές, η αναλογία των ιερέων που ήταν ύποπτοι για παιδεραστεία έφθανε το 15%.

«Οι αφηγήσεις μοιάζουν μεταξύ τους και είναι οδυνηρές. Τα παιδιά αγνοούνταν ή, ακόμη χειρότερα, τιμωρούνταν. Οι κατηγορίες δεν οδηγούσαν σε διεξαγωγή έρευνας».

«Οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές προσωπικότητες έπαιρναν μετάθεση», πρόσθεσε η Φέρνες. «Οι ενορίες και οι κοινότητες στις οποίες μετετίθεντο αγνοούσαν τα πάντα για το παρελθόν τους. Τα έγγραφα δεν διατηρούνταν και καταστρέφονταν. Η μυστικότητα κυριαρχούσε, τα γεγονότα πνίγονταν».

Η μέση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 10 χρόνια για τα κορίτσια και τα 11 χρόνια για τα αγόρια. Από τους 1.880 ύποπτους για παιδεραστεία, 90% ήταν άνδρες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss