9 Μοναδικά Ελληνικά παραμύθια!

Κάθε παιδί θέλει να ακούει και να διαβάζει ιστορίες, καθώς με αυτές μπορεί να ταξιδεύει με τη βοήθεια της φαντασίας του, σε ξεχωριστούς τόπους, με εκπληκτικά πλάσματα, χρώματα, εικόνες. Θα σου δείξω 9 αγαπημένα μου, ποιοτικά και διαχρονικά Ελληνικά παραμύθια που μπορείς να αγοράσεις είτε για δώρο σε αγαπημένο σου πρόσωπο είτε για να διαβάζεις στο δικό σου παιδί.

Όλα τα παραμύθια θα τα βρεις σε προσιτές τιμές από τον Ianos.gr που πάντα προσφέρει τα βιβλία στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Διάβασε τον πρόλογο και λίγα λόγια για τα βιβλία και αποφάσισε ποιο σου ταιριάζει περισσότερο. Μην ξεχνάς πως τα βιβλία είναι από τα πιο χρήσιμα και όμορφα δώρα που μπορείς να κάνεις σε ένα παιδί.

9 Υπέροχα Ελληνικά παραμύθια που πρέπει να διαβάσεις!

1. Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας – Ευγένιος Τριβιζάς

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ο σημαντικότερος συγγραφέας Ελληνικών παραμυθιών στην Ελλάδα με πολύχρονη επιτυχημένη πορεία, δεκάδες βιβλία και απήχηση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στο βιβλίο της Δόνας Τερηδόνας ξεδιπλώνεται μια αστεία και όμορφη ιστορία μιας κυράς που λεγόταν Δόνα Τερηδόνα και είχε το ομορφότερο χαμόγελο στον κόσμο, μέχρι που εμφανίστηκε ένα κοριτσάκι με ομορφότερο χαμόγελο από αυτήν και την έκανε άνω κάτω! Κατέστρωσε τότε ένα σχέδιο για να της καταστρέψει τα δόντια με πολλά γλυκά και τούρτες! Ένα βιβλίο που κάθε παιδί απολαμβάνει λόγω της πρωτότυπης και ξεκαρδιστικής πλοκής του. Απόκτησε το εδώ.

Μπορείς να δεις επίσης 5 Παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι!

2. Το καπέλο που άκουγε τις σκέψεις των ανθρώπων – Μαρία Νομικού

το καπελο που ακουγε τις σκεψεις των αλλων

το καπελο που ακουγε τις σκεψεις των αλλων

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει πως η ευτυχία κρύβεται στα μικρά και απλό πράγματα της ζωής.

Ένα καπέλο που μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις των ανθρώπων. Πηγαίνοντας πρώτα στη Μαιρούλα, μετά στον ποιητή χωρίς έμπνευση, σε ένα ψαρά και στο τέλος στην ταξιδιάρα Σοφία μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου η αξία της προσφοράς, της αναζήτησης και τέλος το μυστικό της ευτυχίας, ξεδιπλώνονται μπρος στα αυτιά και τα μάτια μας. Μπορείς να το αγοράσεις εδώ.

3. Το παλάτι του Οδυσσέα – Μαρία Ρουσάκη

το παλατι του Οδυσσεα

το παλατι του Οδυσσεα

Ένα όμορφο βιβλίο που μας μαθαίνει πως η αγάπη και η οικογένεια μας, είναι ότι χρειαζόμαστε για να είμαστε χαρούμενοι.

Μια πολύ τρυφερή ιστορία με ένα αδέσποτο σκυλάκι τον Οδυσσέα και ένα παιδάκι που θέλει να το κάνει ευτυχισμένο χτίζοντας μαζί με τον πατέρα του ένα σπιτάκι για το σκύλο, σωστό παλάτι! Αλλά το σκυλάκι είναι χαρούμενο και ήρεμο όταν κοιμάται κάτω από το δέντρο της συκιάς. Το αγοράκι προσπαθεί να κάνει το σπιτάκι του σκύλου ακόμα πιο εντυπωσιακό αλλά σύντομα καταλαβαίνει πως η ευτυχία κρύβεται στις μικρές οικογενειακές χαρές. Αγόρασε το εδώ.

Μπορείς να δεις ακόμα Γιατί είναι καλό να διαβάζεις παραμύθια στα παιδιά!

4. Ένα λαίμαργο ουράνιο τόξο – Γεωργιάδη Τσορώνη Γιολάντα

ενα λαιμαργο ουρανιο τοξο

ενα λαιμαργο ουρανιο τοξο

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει της αξία του να μοιράζεσαι με τους φίλους σου και τους αγαπημένους σου.

Μια τρυφερή ιστορία για ένα ουράνιο τόξο που είναι πολύ λαίμαργο και τρώει όλα τα χρώματα του δάσους αφήνοντας τα πάντα στο πέρασμα του γκρι. Θα δούμε αν το ουράνιο τόξο μάθει να μοιράζεται με τους άλλους τα όμορφα φωτεινά χρώματα και πως θα επανακτήσει το δάσος την προηγούμενη του εικόνα. Μπορείς να το αποκτήσεις εδώ.

5. Οι καλές και οι κακές μάγισσες – Παπαθεοδούλου Αντώνης

οι καλες και οι κακες μαγισσες

οι καλες και οι κακες μαγισσες

Αγαπημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων με εύκολη αφήγηση και νοήματα που κάθε παιδί πρέπει να μάθει. Πολυδιαβασμένο βιβλίο που το έχω αναφέρει πολλές φορές είναι “Ο ραφτάκος των λέξεων” και τώρα το βιβλίο “Οι καλές και οι κακές μάγισσες” έρχονται να προστεθούν στην παιδική βιβλιοθήκη.

Ένα βιβλίο όπου με έξυπνο και αστείο τρόπο μας μαθαίνει πως να αντιμετωπίζουμε κακόβουλα σχόλια απαντώντας με χιούμορ και καλή διάθεση. Ανακάλυψε το εδώ.

Μπορείς να δεις επίσης 10 Όμορφα παιδικά παραμύθια που βρήκα!

6. Ντενεκεδούπολη – Ευγενία Φακίνου – Ελληνικά παραμύθια

ντενεκεδουπολη

ντενεκεδουπολη

Διαχρονικό και αστείο βιβλίο που κάθε παιδί λατρεύει, η Ντενεκεδούπολη σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο φτιαγμένο από ντενεκεδάκια που ζούνε αρμονικά. Μέχρι τη στιγμή που ένας ντενεκές λαδιού εμφανίζεται και θέλει να τους κυβερνήσει όλους παρά τη θέληση τους. Μέσα από τις σελίδες του, μας μαθαίνει πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα με συνεργασία και να κατατροπώσουμε ότι κακό έρθει στο δρόμο μας. Μπορείς να το αγοράσεις εδώ.

7. Το αρχηγείο – Κωνσταντουδάκη Χριστίνα

το αρχηγειο

το αρχηγειο

Μια παιχνιδιάρικη και πολύ όμορφη ιστορία που μας μιλά για την αδελφική αγάπη και την φαντασία των μικρών παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων.

Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από το παιχνίδια δύο αδερφών  της Δήμητρας και του Μάνου όπου προσπαθούν να δώσουν το “αρχηγείο” τους με την πολύτιμη βοήθεια του καλόκαρδου γίγαντα Τζον, του μεγαλύτερου αδερφού τους. Μπορείς να το βρεις εδώ.

Μπορείς να δεις εδώ 12 Κλασσικά παραμύθια για παιδιά!

8. Τα παπούτσια των άλλων – Άλκηστη Χαλικιά

τα παπουτσια των αλλων

τα παπουτσια των αλλων

Ένα τρυφερό παραμύθι που μας μιλάει για την ενσυναίσθηση και την κατανόηση των άλλων.

Η Ματού ένα κορίτσι που επιστρέφει από το σχολείο κατακλύζεται από μια θάλασσα από παπούτσια και αποφασίζει να παίξει ένα παιχνίδι με τον εαυτό της. Αυτό θα την βοηθήσει να κατανοήσει περισσότερο τον κόσμο των μεγάλων. Απόκτησε το εδώ.

9. Τα 88 ντολμαδάκια – Ευγένιος Τριβιζάς – Ελληνικά παραμύθια

88 ντολμαδάκια

88 ντολμαδάκια

Ένα διαφορετικό βιβλίο από τα άλλα όπου παρακινεί  το παιδί να σκεφτεί τη δική του συνέχεια και να φτιάξει έτσι ιστορίες μοναδικές, αστείες και τρυφερές.

Ξετύλιξε από μια ιστορία την φορά και δώσε τη δική σου ερμηνεία και τη δική σου συνέχεια στο αγαπημένο σου παραμύθι. Απόκτησε το εδώ.

Μπορείς να δεις επίσης 10 Υπέροχες προτάσεις για παιδικά παραμύθια!

Αυτά είναι μερικά από τα πιο όμορφα και τρυφερά Ελληνικά παραμύθια που έχω βρει. Είναι ιδανικά για ηλικίες από 2 έως και 8 ετών και σίγουρα αποτελούν ιδανική επιλογή σε δώρο για κάθε παιδί.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss