90’s colourblocking: θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα hair trends της άνοιξης και σου το μαθαίνουμε από τώρα

Η προηγούμενη χρονιά και ο Covid-19 δημιούργησαν μια συστολή σε πολλά επίπεδα: μείναμε (και εξακολουθούμε να μένουμε) σπίτι, φορέσαμε πολλές φόρμες και οι περισσότερες από εμάς δεν είχαν την τύχη παρά να κάνουν ένα μόνο κούρεμα την χρονιά που πέρασε.

Όλο αυτό τους επόμενους μήνες, και σε συνδυασμό με την άνοιξη που δημιουργεί μια διάθεση για ανανέωση, θα έχει ως αποτέλεσμα το 2021 να μετατρέψουμε όλη αυτή τη συστολή σε εσωστρέφεια και να δοκιμάσουμε πιο τολμηρά πράγματα σε σχέση με την εμφάνισή μας, πράγματα που λειτουργούν ως mood boosters. 

Ήδη οι έφηβοι του Tik Tok έχουν αρχίσει να το κάνουν και έχουν βάλει σκοπό να συμπαρασύρουν μαζί τους και όλους εμάς, τους πιο συντηρητικούς του είδους! Ένα από τα μεγαλύτερα hair trends, λοιπόν, της άνοιξης θα είναι το 90’s colourblocking που θέλει τις δύο μπροστινές τούφες των μαλλιών μας βαμμένες σε πιο τολμηρά χρώματα ή, αλλιώς, ότι έκανε πιο πρόσφατα η Bella Hadid

O Vassilis Byron, Hair Expert και Keune Master International Educator μας έδωσε τις πολύτιμες πληροφορίες του για ένα trend που πολλοί από εμάς θυμόμαστε από πρώτο χέρι!

-Τι είναι το 90’s colourblocking στα μαλλιά;

‘Οπως έχουμε παρατηρήσει όλοι σε κάθε fashion week οι σχεδιαστές μόδας πάντα εμπνέονται και απο trends που είδαμε στο παρελθόν. Έτσι λοιπόν και στα μαλλιά οι αποχρώσεις που γίνονται trend έχουν κάτι που θυμίζει εποχές που έμειναν στην ιστορία. Ας πάμε λοιπόν πίσω στα 90’s και θα ήθελα να θυμηθούμε όλοι τις παχιές ανταύγειες εκείνης της εποχής όπου λίγο πολύ θύμιζε ζέβρα ή τις διαφορετικά βαμμένες φράτζες μπροστά και στο τμήμα του αυχένα στα μαλλιά. Από εκείνη την εποχή έως σήμερα βλέπουμε ότι οι ανταύγειες όλο και λεπταίνουν και το αποτέλεσμα τους δείχνει όλο και πιο φυσικό με πιο έντονα  babe lights στο μπροστινό τμήμα.

Το συγκεκριμένο hair trend έκανε την εμφάνισή του στο Tik Tok το 2020, ενώ λίγο αργότερα το υιοθέτησαν πολλές celebrities όπως η Bella Hadid, ενώ πρόκειται για μια τάση που θα μας απασχολήσει περισσότερο το 2021. Το φυσικό ξάνοιγμα και τα λίγο πιο έντονα babe lights στο μπροστινό τμήμα, αντικαθίστανται από έντονο ξάνοιγμα στο μπροστινό κομμάτι που θυμίζει πολύ χοντρές ανταύγειες και κυρίως σε θερμές αποχρώσεις. Η βάση στο υπόλοιπο χρώμα των μαλλιών ακολουθεί και πάλι την μόδα της εποχής και την ανάγκη για πιο ζεστές καφέ αποχρώσεις, ενώ το μπροστινό κομμάτι είδαμε να προτιμάται σε χάλκινες-τζίντζερ και χρυσές αποχρώσεις. 

@bellahadid

-Είναι ένα trend που ταιριάζει σε κάθε ηλικία; 

Είναι ένα trend που συνηθίσαμε περισσότερο σε νεότερες ηλικίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ταιριάξει σε κάθε ηλικία, πρέπει μόνο να δώσουμε σημασία στον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών για να μην έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Προτιμήστε πιο ζεστές αποχρώσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες.

-Πες μας αγαπημένους συνδυασμούς για καστανές, ξανθιές και κοκκινομάλλες. Για παράδειγμα μια γυναίκα με καστανά σκούρα μαλλιά μέχρι πόσους τόνους ξανοίγματος μπορεί να πάει; 

Είναι μία τεχνική που έχει ως αποτέλεσμα την έντονη διαφορά οπότε όσο πιο έντονο το ξάνοιγμα τόσο πιο μέσα στο trend είσαι. Στις καστανές- καφέ αποχρώσεις ιδανικό είναι να ανοίγουμε 4-5 τόνους και να προτιμάμε πιο γλυκές τζίντζερ αποχρώσεις. Σε κόκκινες αποχρώσεις 2-3 τόνους ξάνοιγμα αρκεί κι εδώ προτιμάμε χρυσούς τόνους. Στα ξανθά, εφόσον έχουμε ήδη ανοιχτό αποτέλεσμα, δύο τόνοι είναι αρκετοί για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ εδώ προτιμάμε μπεζ αποχρώσεις. Ωστόσο, πάντα πρέπει να ακολουθούμε και την χρωματομετρία σχετικά με το τι ταιριάζει στην επιδερμίδα μας και στο χρώμα των ματιών μας.

@justinemarjan

-Ποια είναι η διαδικασία για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα;

Η διαδικασία αυτή χρειάζεται ξάνοιγμα με σκόνη αποχρωματισμού, οπότε μιλάμε για μια bleach τεχνική διότι σε μια μέση γυναίκα, ειδικά στην χώρα μας, συναντάμε σκούρες φυσικές βάσεις ή βαμμένα μαλλιά και, όπως όλοι γνωρίζουμε, η βαφή δεν έχει την δύναμη να ανοίξει τόσους τόνους τα μαλλιά ή να ανοίξει την βαφή. Σε σπάνιες περιπτώσεις συναντάμε ανοιχτές φυσικές βάσεις όπου μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε με μια βαφή. Είναι μια κλειστή τεχνική, λοιπόν, που λίγο πολύ θυμίζει τις ανταύγειες με την διαφορά ότι επικεντρώνεται στο μπροστινό τμήμα και έχεις ως αποτέλεσμα δυο φαρδιά τουφάκια. Αφού, λοιπόν, ξανοίξουμε όσους τόνους επιθυμούμε πρέπει να ξεβγάλουμε το προϊόν και να περάσουμε toner για να δώσουμε το χρώμα που έχουμε επιλέξει.

@demy_official

-Μπορεί μια γυναίκα να το κάνει μόνη της σπίτι; Αν ναι, τι πρέπει να προσέξει;

Για τεχνικές χρώματος να επισκέπτεστε πάντα τους ειδικούς γιατί μπορεί να προκύψουν αντιδράσεις που δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε. Μια επίσκεψη στο YouTube με χρωματικές αποτυχίες στο σπίτι θα σας πείσει να μην το κάνετε.

-Με δεδομένο ότι αυτό το hair trend δίνει μεγάλη έμφαση στο πρόσωπο, τι πρέπει να προσέξουμε; Μπορούμε να πούμε πως ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου; 

Είναι ένα ιδιαίτερο trend που δεν πηγαίνει σε όλα τα σχήματα του προσώπου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε γυναίκες με πρόσωπο σε τετράγωνο σχήμα ή σε σχήμα καρδιάς όπου το μέτωπο είναι πιο πλατύ και μια τέτοια τεχνική θα έδινε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το σημείο. Ιδανικό είναι το οβάλ σχήμα για αυτήν την τεχνική, αλλά για να μην σας μπερδεύω με τα σχήματα καθώς δεν είμαστε όλοι ειδικοί στο να τα ξεχωρίζουμε, να θυμάστε ότι σε πρόσωπα όπου διακρίνουμε πλατύ μέτωπο και η απόσταση από τις φύτρες των μαλλιών μέχρι και την αρχή των φρυδιών είναι μεγαλύτερη από ότι η απόσταση από το τέλος της μύτης μέχρι και την γωνιά του πηγουνιού, αποφεύγουμε αυτή την τεχνική. Σε περίπτωση που η απόσταση εκεί είναι ίδια η μικρότερη εφαρμόστε την άφοβα!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss