ΑΑΔΕ: Το κινητό στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Ενημερωτική καμπάνια για τη νέα εφαρμογή ανάγνωσης QR Codes αποδείξεων ετοιμάζει η ΑΑΔΕ. 

Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή.
Στη συνέχεια τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή η οποία αναμένεται να συμβάλλει ουσιωδώς στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των καταναλωτών, καθώς τους παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζουν την εγκυρότητα και νομιμότητα της συναλλαγής που πραγματοποίησαν.
Ταυτόχρονα, μέσω της εφαρμογής αυτής η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα σε ελέγχους και διασταυρώσεις.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss