Αεροπορική οδηγία: Με self test τα ταξίδια των παιδιών

Μία νέα αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε ότι τα ταξίδια των παιδιών στα νησιά θα γίνονται μόνο με self test.

Η δυνατότητα να ταξιδεύουν και με self test οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών στις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς τους νησιωτικούς προορισμούς δίδεται με τροποποίηση της αεροπορικής Οδηγίας.

Αεροπορική οδηγία

H προϋπάρχουσα οδηγία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1η Ιουλίου 2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική Οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες Οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν.

Τροποποιείται προϋπόθεση εισόδου

Συγκεκριμένα, τροποποιείται μία από τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα και των ταξιδιών προς νησιωτικούς προορισμούς ως ακολούθως:

Οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα και από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες μετά από αυτόν.

Οι προηγούμενες αεροπορικές οδηγίες προέβλεπαν ότι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss