Αφγανιστάν: Καθημερινή «ρουτίνα» τα βασανιστήρια σε Χριστιανούς

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Gatestone, 15.000-20.000 Χριστιανοί που παραμένουν στο Αφγανιστάν «δέχονται βασανιστήρια» τόσο από τους Ταλιμπάν όσο και από τους οικείους τους.

Το Αφγανιστάν είναι το χειρότερο έθνος στον κόσμο για τους χριστιανούς, σύμφωνα με το World Watch List 2022. Μια έκθεση του Ινστιτούτου Gatestone εκτιμά ότι 15.000-20.000 Χριστιανοί που παραμένουν στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν «δέχονται βασανιστήρια και διώξεις ”ρουτίνας” τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους δικούς τους φίλους, οικογένειες και κοινότητες».
Σύμφωνα με την έκθεση, από τις 15 Αυγούστου 2021, τα πράγματα επιδεινώθηκαν σημαντικά για τους Χριστιανούς όταν η κυβέρνηση Μπάιντεν παρέδωσε το Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν. Η «κακοσχεδιασμένη» ήττα των στρατευμάτων των ΗΠΑ έκανε το έθνος της Κεντρικής Ασίας να ξαναπέσει στα χέρια των Ταλιμπάν, μιας από τις ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του χάους της αποχώρησης, υπήρξαν αναφορές ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εμπόδιζε ενεργά τη διάσωση των χριστιανικών μειονοτήτων από αυτό που έκτοτε έγινε το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν που επιβάλλει τη σαρία.
Μόλις ολοκληρώθηκε η παράδοση του κράτους από τις ΗΠΑ, έγιναν αναφορές ότι «οι μαχητές των Ταλιμπάν βγάζουν ανθρώπους ακόμη και από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους σκοτώνουν επιτόπου αν είναι Χριστιανοί». Οποιοσδήποτε Αφγανός πιαστεί με μια εφαρμογή Βίβλου στο τηλέφωνό του, εκτελείται. «Πώς επιβιώνουμε καθημερινά μόνο ο Θεός ξέρει», ανέφερε ένας Χριστιανός Αφγανός υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Αλλά είμαστε κουρασμένοι από όλο τον θάνατο γύρω μας», προσθέτει.

Διαβάστε ακόμα:

Ταλιμπάν: Απαγόρευσαν την είσοδο γυναικών σε πάρκα στην Καμπούλ
Οι Ταλιμπάν αποκάλυψαν μετά από 9 χρόνια τον τάφο του ιδρυτή τους
Kαμπούλ: Έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε Ταλιμπάν – 7 τραυματίες


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss