Αγωνία για τους Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία – Ζητούν βοήθεια για να επιστρέψουν

Κραυγή αγωνίας από Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία που ζητούν βοήθεια από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας ώστε να φύγουν από τη χώρα.

Οι Έλληνες φοιτητές παραμένουν… παγιδευμένοι στη Ρωσία, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια από την ελληνική Κυβέρνηση να τους βοηθήσει να επιστρέψουν.
Για το θέμα, μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος επισημαίνοντας πως πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις, του τι συμβαίνει στην Ουκρανία και τι συμβαίνει στη Ρωσία, αφού στη μία χώρα γίνεται πόλεμος, ενώ στη δεύτερη όχι.

Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι στην Ουκρανία βρίσκονται στους 12 με 14 φοιτητές, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε διάφορες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση άμεσα.
Όσον αφορά στη Ρωσία, ανέφερε ότι μία φοιτήτρια στην Οδοντιατρική στη Μόσχα και ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κρασνοντάρ, νότια Ρωσία έχουν μιλήσει με το Υπουργείο Παιδείας και ζητούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη χώρα, προβάλλοντας ως βασικό τους πρόβλημα την αδυναμία των γονέων τους να τους στείλουν χρήματα, καθώς η Ρωσία λόγω των διεθνών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει αποκοπεί από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών. Όπως τόνισε ο κ. Συρίγος το Υπουργείο είναι σε συνεννόηση με το ΥΠΕΞ ώστε οι γονείς να δώσουν χρήματα στα Προξενεία και από εκεί να τα λάβουν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, υπάρχουν περίπου 12 με 14 Έλληνες φοιτητές και στην Ουκρανία για τους οποίους θα υπάρξει κάποια διευθέτηση όπως ανέφερε ο υφυπουργός.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss