Άγριος καυγάς Γεωργιάδη-Ραγκούση με «ψεύτες» και «πρασινοφρουρούς»

«Άναψαν» τα αίματα απόψε στη Βουλή με την έντονη αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση.

Νέα κόντρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2023 ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή ένα σχόλιο του κ. Ραγκούση για την ομιλία του υπουργού.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε από το βήμα της Βουλής τις επιδόσεις της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της Ανάπτυξης, των επενδύσεων και των εξαγωγών, τονίζοντας παράλληλα ως πολύ σημαντική επιτυχία του υπουργείου Οικονομικών, την ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για τα δάνεια.

«Οι τράπεζες ανακοίνωσαν την εθελοντική συμμετοχή τους σε μια νέα εμπορική πολιτική, και ως προς τα δάνεια και ως προς τις χρεώσεις» είπε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε: «Εθελοντική συμμετοχή σημαίνει ότι για πρώτη φορά οι τράπεζες βάζουν το χέρι στην δική του τσέπη χωρίς να ζητήσουν λεφτά από τον προϋπολογισμό του κράτους. ‘Αρα τα μπινελίκια (της κυβέρνησης) έπιασαν τόπο και άρα μπράβο στον (υπουργό Οικονομικών) κ. Σταϊκούρα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετικές αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στην ανάπτυξη του ΑΕΠ, στην αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών επί κυβέρνησης ΝΔ, συγκρινόμενες με τις επιδόσεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Βγάζουν – όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, κερδισμένη την νυν κυβέρνηση με “νταμπλ” και “τρίπλ-σκορ”, παρά τον “ούριο άνεμο” που επικρατούσε διεθνώς το διάστημα 2015-2019 και τις διεθνείς κρίσεις που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια.

«Τα χρήματα από τις επενδύσεις, είναι οι 400.000 νέες θέσεις εργασίας, η αύξηση των εσόδων του κράτους, είναι αυτοί που πήγαν στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια και γύρισαν» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Κάναμε “νταμπλ σκορ” ακόμα και στις δημόσιες επενδύσεις στις οποίες πίστευαν στον ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για άχρηστους, ανίκανους και ανεπρόκοπους «διότι όταν είσαι αριστερός, δεν ξέρεις πως να βγάζεις λεφτά, ξέρεις μόνο πως να τρως τα λεφτά των άλλων».
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο ελληνικός λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη σε εμάς».
Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός τους είπε ότι πρέπει να υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό με περηφάνια, και να πάμε στις εκλογικές περιφέρειες για να δώσουμε την εκλογική μάχη με περηφάνια, όχι για να μας ψηφίσουν και να μην ξανάρθει ο Τσίπρας, “που το ακούω και τρελαίνομαι”, αλλά για να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του λαού.
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή

Την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η κυβέρνηση δεν μιλά για την ακρίβεια. Επικαλούμενος μάλιστα τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι θα είναι το πρώτο θέμα με το οποίο θα προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες, ενώ έκανε λόγο για την επερχόμενη εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι, ως εν ενέργεια υπουργός απείλησε ότι θα βάλετε φυλακή την κυρία Τουλουπάκη, επειδή εκείνη την εποχή διεξήγαγε την έρευνα και τον έλεγχο για το σκάνδαλο Novartis.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτό είναι ψευδές. Απειλούσα την κυρία Τουλουπάκη να την βάλω φυλακή όταν ήμουν στην αντιπολίτευση. Δεν θυμάμαι τον κ. Ραγκούση όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ και οι συνάδελφοί του Λοβέρδος και Βενιζέλος έλεγαν τα ίδια, να διαφωνεί: Ουδέποτε ως εν ενεργεία υπουργός απείλησα την κυρία Τουλουπάκη.
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το 2018, “πέραν από το ότι εγώ είχα ήδη αποχωρήσει, παραιτήθηκα από την κομματική ιδιότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2012. Το 2018, όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis, η δική μου δημόσια τοποθέτηση, ήταν πως επρόκειτο για το μεγαλύτερο και πιο ανήθικο οικονομικό σκάνδαλο που έχει πλήξει την χώρα στην διάρκεια της αντιπολίτευσης”. Ρώτησε επίσης τον κ. Γεωργιάδη εάν το 2020 ήταν υπουργός, καθώς δημοσιεύματα τον έφεραν να λέει ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή”.
«Ουδέποτε είπα ως υπουργός ότι θα βάλω την Τουλουπάκη φυλακή», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.
«Το είχα πει πράγματι, στην αρχική φάση της Novartis. Και σε αυτό απάντησα. Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. Αλλά σέβομαι την απόφαση. Αναφερόμενος στο πότε έφυγε ο κ. Ραγκούσης από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι το 2017 (ο κ. Ραγκούσης) ήταν υποψήφιος πρόεδρός του. “Καλά δεν ντρέπεστε μέσα στη Βουλή, να λέτε ψέματα; [..] ΠΑΣΟΚος και πρασινοφρουρός ήσουνα. Όπως και πολλοί άλλοι από εσάς, πήγατε στο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρετε καρέκλα”», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss