Αισχρή τουρκική προπαγάνδα: Στέλνουν μετανάστες στα σύνορα μέσω μηνυμάτων

To «Καραβάνι του Φωτός» ήταν μία εκστρατεία που γεννήθηκε σε γκρουπ στο Telegram τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και είχε στόχο την οργάνωση μιας μαζικής μετακίνησης Σύρων από την Τουρκία στην Ευρώπη.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν διάσταση στο θέμα, τονίζοντας ότι το διαδικτυακό γκρουπ αριθμεί περισσότερα από 70.000 μέλη. Η ελληνική πλευρά αντέτεινε ότι η εκστρατεία αυτή δεν είχε αντίκρισμα «επί του πεδίου». Δεν παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ενώ δεν υπήρξε κάποιο «σημάδι» μαζικής συγκέντρωσης ή πορείας κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ωστόσο, η εμπειρία του παρελθόντος, όταν ανάλογες εκστρατείες «έσπρωχναν» μετανάστες προς τα σύνορα, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανησυχία. Το «Καραβάνι του Φωτός» δεν μετατράπηκε τελικά σε μαζική πορεία μεταναστών προς την Ευρώπη. Ωστόσο, άφησε πίσω του «απόνερα».

Και αυτό διότι δημιουργήθηκαν πολλά προφίλ στα social media που επιχειρούν να υποκινήσουν μετακινήσεις μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μάλιστα, κάποιοι ζητούν από τους μετανάστες να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτημα συμμετοχής στο καραβάνι, συμπληρώνοντας σε σχετική φόρμα το e-mail και στα στοιχεία τους.
Οι ελληνικές Αρχές «βλέπουν» σε διάφορες εκφάνσεις την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ενώ σταθερά επιχειρείται η καλλιέργεια ψευδών προσδοκιών όσον αφορά στο «ταξίδι προς την Ευρώπη».

Προφίλ στα social media εμφανίζουν ακόμα και μετανάστες να χορεύουν, γιατί -όπως λένε- κατάφεραν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, ενώ αναρτούν φωτογραφίες δίπλα από οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε χθες Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στη θωράκιση των συνόρων.
«Υπάρχει απόλυτη εγρήγορση της Αστυνομίας, του Στρατού και συντονισμένη δράση όλων των κρατικών Αρχών. Ο Έβρος είναι απροσπέλαστος, τα σύνορα της Ελλάδας είναι απροσπέλαστα, είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση (…) Βλέπουμε τη συνεχή προσπάθεια εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

PHOTO GALLERY

Photo 1/5

Photo 2/5

Photo 3/5

Photo 4/5

Photo 5/5

Διαβάστε επίσης:

Ξέφυγαν τα τουρκικά ΜΜΕ: Οι επισκέψεις Σακελλαροπούλου στα νησιά αυξάνουν τις εντάσεις
Ακραία προβοκάτσια: Τουρκικά ΜΜΕ μιλάνε για επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού ανοικτά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss