Άκης Τσοχατζόπουλος: Απεβίωσε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφυγε πριν από λίγη ώρα από τη ζωή, στην ηλικία των 82 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλλα.

Ποιος ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος (Απόστολος – Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος) γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1939 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν Έλληνας πολιτικός μηχανικός και πρώην πολιτικός. Ήταν μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην πολιτική ζωή της μεταπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004.

Μάλιστα, το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε άδοξο πολιτικό τέλος, καθώς το 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στη συνέχεια, στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή του να μειώνεται αργότερα στα 19 χρόνια. Επικαλούμενος βέβαια, προβλήματα υγείας αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουλίου 2018.

Η ανάρτηση της συζύγου του

Μετά τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου, η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη, προχώρησε σε μια σειρά αποχαιρετιστήριων αναρτήσρων – InstaStories.

Η Βίκυ Σταμάτη δημοσίευσε μια φωτογραφία του συζύγου της, στην οποία κρατά στην αγκαλιά του τον γιο τους όταν ήταν μωρό. Σε επόμενη ανάρτηση, δίπλα σε φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται ένα αναμμένο καντήλι και η ίδια γράφει «Καλό ταξίδι ζωή μου!!!».

Δείτε παρακάτω:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss