ALD: έσοδα 1,2 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2022 – FleetNews

Η ALD πέτυχε ακαθάριστα λειτουργικά έσοδα ρεκόρ άνω των 1,2 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, αυξημένa κατά περισσότερο από 55% έναντι της περυσινής περιόδου, παρά τις σοβαρές διαταραχές της αγοράς, ιδίως λόγω θεμάτων εφοδιαστικής αλυσίδας και πληθωρισμού.
Ενώ οι επιπτώσεις της πανδημίας αμβλύνθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπισε άλλες διαταραχές, κυρίως λόγω κρίσης ημιαγωγών και πολέμου στην Ουκρανία, οι οποίες συνέβαλαν στην αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων.

Κέρδη από μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
Παρά τις προκλήσεις, η ALD πέτυχε εξαιρετικό οικονομικό αποτέλεσμα, χάρη σε έκτακτα κέρδη από μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται μέχρι το τέλος του έτους, που θα οριστικοποιηθεί η εξαγορά της LeasePlan.
Βασικά στοιχεία της εξαμηνιαίας έκθεσης:

Τα συμβόλαια leasing και τα περιθώρια κέρδους παροχής υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 4,6% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, φτάνοντας τα 805,2 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν από 125,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε 432,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε 404,3 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους προετοιμασίας εξαγοράς της LeasePlan, ύψους 41,3 εκατ. ευρώ.

Εξωτερικοί παράγοντες
Γενικά: Τα ακαθάριστα λειτουργικά έσοδα της ALD για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έφθασαν συνολικά τα 1.237,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αύξηση 55,3% έναντι της περυσινής περιόδου. Αφαιρώντας τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών παραγόντων όπως το τέλος των οφελών του ιταλικού νόμου σταθερότητας και τον υπερπληθωρισμό της Τουρκίας, τα καθαρά έσοδα πρώτου εξαμήνου της ALD έφθασαν τα 606,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση ρεκόρ 72,2% έναντι του πρώτου εξαμήνου 2021.
Η εξαιρετική απόδοση της ALD ενισχύθηκε σε μεγάλο βα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss