Άλεξ Τζόουνς: Θα πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε οικογένειες του Σάντι Χουκ

Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια καταδικάστηκε να καταβάλει ως αποζημίωση σε συγγενείς θυμάτων του μακελειού στο σχολείο Σάντι Χουκ ο συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς

Ο Άλεξ Τζόουνς, γνωστός στους κύκλους των συνωμοσιολόγων και της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, να καταβάλει αποζημίωση σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε οικογένειες θυμάτων του μακελειού το 2012 στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ επειδή ισχυριζόταν ότι πρόκειται για «απάτη».
Ο ιδρυτής του ιστότοπου Infowars διατεινόταν επί χρόνια ότι το μακελειό «ήταν σκηνοθετημένο» από την κυβέρνηση προκειμένου να στερήσει από τους Αμερικανούς τα όπλα τους και ότι «κανείς δεν σκοτώθηκε». Είχε επίσης χαρακτηρίσει τους συγγενείς των θυμάτων «ηθοποιούς».

Η θεωρία του αυτή εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα επί δέκα χρόνια συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ένας πράκτορας του FBI, που είχε σπεύσει στο σημείο της επίθεσης, να δέχονται απειλές και παρενοχλήσεις.
Σώμα ενόρκων στο Γουότερμπέρι του Κονέτικατ, κοντά στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, απεφάνθη ότι ο Τζόουνς πρέπει να καταβάλει στις οικογένειες οκτώ θυμάτων και στον πράκτορα του FBI 965 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμηση και ηθική βλάβη. «Μια ιστορική απόφαση», όπως δήλωσε ο Κρις Ματέι ένας από τους δικηγόρους των οικογενειών, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε αυτή «να εφαρμοστεί».

Οι οικογέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss