Αλφόνσο Φορντ: Ο «πρίγκιπας» των παρκέ που έφυγε νωρίς

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
02/09/2022 14:42

Ο πρίγκιπας του παρκέ που παρέδωσε μαθήματα εντός και εκτός γηπέδων, ο Αλφόνσο Φορντ, έφυγε νωρίς.
Πέρασαν 18 χρόνια από την στιγμή που ο Αλφόνσο άφησε τα επίγεια γήπεδα για να «ταξιδέψει». Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Σεπτεμβρίου του 2004!
Στο σύντομο πέρασμα του δίδαξε ήθος. Δεν ήταν μόνο χαρισματικός σκόρερ, ήταν χαρισματικός άνθρωπος.
Είχα την τύχη να τον δω να παίζει στο Γιώργος Παπανδρέου, στο γήπεδο του Περιστερίου και να γεμίζει τα αντίπαλα καλάθια με 20αρες και 30αρες.
Στο γήπεδο του Περιστερίου είναι αναρτημένη η φανέλα του στον πιο ψηλό ιστό.
Ο τύπος με το χαρακτηριστικό μουστάκι αποτελούσε πηγή ηρεμίας για τους συμπαίκτες του, στο τέλος κάθε παιχνιδιού έτρεχε και αγκάλιαζε έναν-έναν τους αντιπάλους του, δείχνοντας το απόλυτο μεγαλείο του. Ήταν ταπεινός και γεμάτος αλληλεγγύη.

Σε όποιες ομάδες έπαιξε τον αγάπησαν οι φίλαθλοι πολύ και αιώνια, ενώ οι οπαδοί των άλλων ομάδων τον συμπαθούσαν ιδιαίτερα αφού καταλάβαιναν το μέγεθος -όχι μόνο του αθλητή-αλλά του ανθρώπου.

Η προσγείωση του στην Ελλάδα
Ήταν το 1996 όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας του Παπάγου, στην συνέχεια άλλαξε γειτονιά και φόρεσε την φανέλα του Σπόρτινγκ. Στο Περιστέρι ήρθε το 1999 εκεί λατρεύτηκε. Είχε ήδη καθιερωθεί
Στη χώρα μας έγινε γνωστός ενισχύοντας τον Παπάγου το 1996-97, ενώ συνέχισε στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Σπόρτιγκ (1998-99), του Περιστερίου (1999-2001)
Τη σεζόν 2000-2001 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην Α1 και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με τον οποίο διακρίθηκε και στην Ευρωλίγκα. Ανακηρύχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Φορντ συνέχισε στην Ιταλία και τη Σιένα και μέτρησε 19,1 πόντους στο ιταλικό πρωτάθλημα και 17,9 πόντους στην Ευρωλίγκα, ενώ η τελευταία ομάδα της καριέρας του ήταν η Σκαβολίνι με την οποία είχε 22,2 πόντους λίγο πριν η αρρώστια σταματήσει την ξέφρενη πορεία του μέσα στα γήπεδα.

Στην Ελλάδα «φόρτωνε» τα αντίπαλα καλάθια ο MVP του 2001
Αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της Α1, το 1997, το 1999, το 2000 και το 2001, ενώ το 2001 κατέκτησε τον τίτλο του MVP του ελληνικού πρωταθλήματ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss