Allou Fun Park: Δεύτερη αυτοψία στο «υδάτινο» τρενάκι εν μέσω αιχμών για επεμβάσεις

Δεύτερη αυτοψία στο παιχνίδι του λούνα παρκ στου Ρέντη, όπου σημειώθηκε το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες, θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.

Την αυτοψία θα πραγματοποιήσουν ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας (διορισμένος από την Εισαγγελία), Γιώργος Περιβωλιώτης, και ο τεχνικός σύμβουλος που διορίστηκε από τα θύματα, Κώστας Λακαφώσης.
Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι κατά τη δεύτερη αυτοψία θα πραγματοποιηθούν δοκιμές του «υδάτινου» τρένου. Συγκεκριμένα θα τεθεί σε λειτουργία το τρενάκι και θα κάνει διαδρομές που θα διαφέρουν σε σχέση με τη στάθμη του νερού. Το τρενάκι θα κάνει την ίδια διαδρομή με πολύ νερό, με λίγο νερό, με ελάχιστο νερό και με καθόλου νερό. Στόχος είναι να διαπιστωθεί πόσο επηρεάζει την ταχύτητα και τη «συμπεριφορά» του παιχνιδιού η στάθμη του νερού.

Στις 9 Σεπτεμβρίου είχε λάβει χώρα η πρώτη αυτοψία από τους δύο πραγματογνώμονες. Ο κ. Λακαφώσης είχε κάνει λόγο για επεμβάσεις στο παιχνίδι μετά το ατύχημα και πριν την αυτοψία:
«Εμείς δεν βρήκαμε το παιχνίδι όπως σφραγίστηκε μετά το ατύχημα. Κάποια ιδιωτική εταιρεία ήρθε και έκανε επεμβάσεις και ελέγχους στο παιχνίδι. Οπότε αυτό που είδαμε εμείς ήταν το αποτέλεσμα της επέμβασης του ιδιώτη. Δεν ήταν αυτό που σφραγίστηκε ακριβώς μετά το ατύχημα. Κάποιος έχει βγάλει δελτίο Τύπου που λέει ότι έλεγξε το παιχνίδι και το βρήκε να λειτουργεί καλά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος λέει ότι μπήκε μέσα στο χώρο».

Από την πλευρά του το Allou Fun Park σημείωνε σε ανακοίνωσή του:

«Θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.
Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss