Αλμέιδα: ‘Στην OPAP Arena δεν ακούς τον διπλανό σου’

Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς ανέφερε ότι στην OPAP Arena δεν μπορείς να ακούσεις ούτε τον διπλανό σου, αναφερομένος προφανώς στην ακουστική του γηπέδου.

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν χαρούμενος μετά την ιστορική βραδιά της ΑΕΚ στην OPAP Arena, καθώς όλα κύλησαν όπως θα ήθελε. Ωστόσο μια από τις ατάκες του που ξεχώρισαν για το νέο γήπεδο είναι για την ακουστική, τονίζοντας ότι δεν μπορείς να ακούσεις ούτε τον διπλανό σου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: Για το αν είναι το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει φέτος η ΑΕΚ: “Μακάρι να βλέπω σε όλα τα παιχνίδια όπως είδα στο σημερινό. Η ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Νομίζω ότι όλες οι τελικές έγιναν από κινητικότητα των παικτών, έλεγχο του παιχνιδιού.

Παίρναμε μπάλες γρήγορα. είναι σημαντικό να μπορείς να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Ξέραμε ότι ήταν μία γιορτή για τον κόσμο, αλλά πολλές φορές, ακόμα και όταν υπήρξα εγώ παίκτης, έχω δει ότι μία ομάδα μπορεί να καταστρέψει τη γιορτή του κόσμου. Στέκομαι στη συγκέντρωση του κάθε παίκτη, τον έλεγχο που είχε. Ήμασταν δυνατοί“.

Για τον κόσμο, την ατμόσφαιρα και αν το είχε φανταστεί όλο αυτό: “Είναι αλήθεια ότι ήμασταν μέρος της γιορτής των εγκαινίων την Παρασκευή. Είναι πολύ σημαντικό και όμορφο το τι έχει δημιουργηθεί ως γήπεδο και τι αντιπροσωπεύει η ιστορία και ο πολιτισμός του κλαμπ. Ειμαι ευγνώμων στη ζωή που μου επιτρέπει να ζω αυτές τις στιγμές. Ταυτόχρονα γνώριζα ότι προσπαθούσα να διαφοροποιήσω στο μυαλό μου τι είναι η γιορτή των εγκαινίων και τι ο αγώνας.

Μίλησα στους παίκτες. Τους είπα τι είχα στο μυαλό μου, για την ατμόσφαιρα. Μία ατμόσφαιρα απόλυτα θετική. Όμως εξαρτιόταν από εμάς να την κάνουμε απόλυτα θετική. Πριν τα ματς δεν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες πρέπει να ελέγξουν το γήπεδο. Εγώ επικεντρώνομαι αλλού. Χάρηκα και διασκέδασα με τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα, τη νίκη και τον κόσμο μας“.

Για την πίεση ψηλά και την ένταση κι αν είναι στο τελικό επίπεδο που θέλει: “Οσο περνά ο καιρός θα μπορούν οι παίκτες να το ερμηνεύουν περισσότερο όσο κάνουμε στην προπόνηση. Θα το βλέπετε κι εσείς. Δεν σημαίνει ότι όλα τα ματς τα σχεδιάζουμε το ίδιο. Απόψε το διασκεδάσαμε.

Το πιο όμορφο για έναν προπονητή είναι να βλέπει τους παίκτες του ευτυχισμένους. Η πρόθεσή μου είναι να δίνουν την ψυχή τους για κάθε μπάλα που χάνουν. Να παίζεις ως ομάδα. Αυτό σημαίνει να τρέχουν όλοι και να παίζουν όλοι. Άλλες φορές βγαίνουν καλά και άλλες φορές όχι. Όταν βγαίνουν το διασκεδάζουμε και την επόμενη μέρα πάμε παρακάτω“.

Αν έχει ζήσει ανάλογη ατμόσφαιρα στο παρελθόν: “Εχω παίξει και σε κάποιες καλές και ωραίες ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες εχουν ένα ξεχωριστό πάθος. Γι’ αυτό νιώθω ευγνομοσύνη να ζω από το ποδόσφαιρο. Να νιώθω αυτά τα συναισθήματα στο ποδόσφαιρο. Όταν βλέπω τον κόσμο, τις οικογένειες να το διασκεδάζουν είναι εξαιρετικά όμορφο.

Το γήπεδο έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο που δεν ακούς τον διπλανό σου. Πρέπει να κάνεις νοήματα. Δεν ακούγεσαι. Ζήτησα από τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι γιατί και μεταξύ τους δεν ακούγονται. Γι’ αυτό και η συγκέντρωση πρέπει να είναι στο 200%. Είναι ένα γήπεδο που σε συγκινεί. Όταν δίνουμε στον κόσμο το κίνητρο να είναι χαρούμενος, είναι όμορφο“.

Για το ματς με τον Άρη που ακολουθεί και τους έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή: “Ειμαστε χαρούμενοι γιατί κερδίσαμε απόψε. Ειμαστε χαρούμενοι γιατί το αξίζαμε. Ψάξαμε αυτή τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και είναι και πρώτος. Επίσης ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουμε είναι επίσης καλό. Είναι μία δυνατή ομάδα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προσφέρουμε ένα ωραίο θέμα και να βρούμε αυτό που ψάχνουμε“.

Για το ταξίδι που έκαναν πολλοί φίλοι της ομάδας από την επαρχία και το εξωτερικό: “Ζω και νιώθω ότι είμαι σε ένα κλαμπ που το γνωρίζω. Τα περισσότερα και μεγάλα κλαμπ που έχουν ιστορία τα γνωρίζω γιατί μου αρέσει να διαβάζω και να παρακολουθώ το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό δέχθηκα την πρόκληση να έρθω προπονητής στην ΑΕΚ. Οντας ένας γνωστός σε κάποιους επειδή πριν λιγο καιρό έπαιζα ποδόσφαιρο.

Και όντας ως προπονητής παντελώς άγνωστος γι’ αυτά τα πρωταθλήματα. Ειμαι χαρούμενος εδώ. Δουλεύω για να μην αφήσω αυτό το μέρος. Το ποδόσφαιρο πάντα σου δίνει την ευκαιρία να νιώθεις αυτά τα περίεργα συναισθήματα. Χθες γνώρισα ένα παιδί που ταξίδεψε οδικώς 8.000 χιλιόμετρα οδικώς.

Πριν γίνω παίκτης, ήμουν οπαδός. Τη μέρα που θα ξεχάσω ότι ήμουν οπαδός, θα σημαίνει ότι ξέχασα ότι έχω ταπεινότητα. Εκείνη τη μέρα δε θα πρέπει να είμαι άλλο στο ποδόσφαιρο. Σέβομαι την ιστορία, σέβομαι τον κόσμο και προσπαθώ να δυναμώνω τη θέση μου ώστε να μην αφήσω“.

Για τις πολλές ευκαιρίες που έχασε η ΑΕΚ: “Κάθε φορά όταν ένας παίκτης σουτάρει δε σημαίνει ότι θα μπει γκολ. Είμαστε σε μια περίοδο που δουλεύουμε. Μακάρι να γίνονται τόσες ευκαιρίες και να μπαίνουν τέσσερα γκολ“.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss