Η Amazon, θέλει να μεταφέρει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών …στήν μικρή οθόνη

Είστε έτοιμοι για ενα ακόμα ταξίδι στήν Μέση Γη; Η Amazon με την Warner Bros. Television, μαζί με τον οίκο J.R.R. Tolkien  και μετά την λήξη της διαμάχης με την δεύτερη (λόγω κάποιων δικαιωμάτων), σχεδιάζουν να μεταφέρουν το έπος του θρυλικού συγγραφέα στήν μικρή οθόνη.

Ήταν θέμα χρόνου πριν κάποιος πάρει την απόφαση, για να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το έπος του Lord of the Rings του JRR Tolkien στην οθόνη (πολλά τα λεφτά). Μην ξεχνάμε οτι η επική τριλογία φαντασίας του Peter Jackson έσπασε το box office με το ποσό των $3 δισ. δολαρίων ενω κέρδισε 11 Oscar για το Return of the King και 17 σύνολο. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Warner Bros. είναι ανοικτή στη διερεύνηση μελλοντικών επιλογών προσαρμογής για το υλικό.

Με τον CEO της Amazon Jeff Bezos, να έχει αναλάβει προσωπικά το project, και ο οποίος φαίνεται να θέλει το δικό του Game of Thrones, και παρ’ ολο που οι διαπραγματεύσεις μόλις που έχουν ήδη ξεκινήσει, δείχνει οτι έχει το πάνω χέρι.

Ενω βέβαια δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να προσεγγίσει η Amazon σαν σειρά το Lord of the Rings, αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι ταινίες του Jackson έκαναν εξαιρετική δουλειά για να κάνουν το έργο του Tolkien κινηματογραφικά εφικτό, υπάρχει ακόμα πολύ υλικό, όπως το μεταθανάτιο δημοσιευμένο The Silmarillion, το οποίο θα αποτελούσε μια πρώτης τάξεως προσθήκη στο σύμπαν της Μέσης Γής και υπο τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να προκύψει φανταστικό αποτέλεσμα επι της οθόνης.

Το HBO έκανε (και συνεχίζει να κάνει) μεγάλη επιτυχία προσαρμόζοντας τα μυθιστορήματα Song of Fire and Ice του George RR Martin στο mega – τηλεοπτικό – hit G.O.T., οπότε είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Amazon θέλει να μιμηθεί αυτό το μοντέλο για τη σειρά Lord of the Rings. Αυτή ήταν επίσης και η εντολή του Bezos, όπου νωρίτερα φέτος είχε δηλώσει στον πρώην επικεφαλής των Amazon Studios, Roy Price, να του φέρει το “επόμενο” Game of Thrones. Έκτοτε όμως, ο Price παραιτήθηκε λόγω ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση (και αυτός!!!). Η παραίτηση του όμως μπορεί να είναι και ο λόγος που ο Bezos έχει προχωρήσει προσωπικά στην αναζήτηση του “επόμενου” G.O.T. Το γεγονός ότι “γλυκοκοιτάζουν” τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών για να γεμίσει αυτό το κενό είναι, φυσικά, ειρωνικό, αφού το έργο του Tolkien προηγήθηκε απο αυτό του Martin και εξυπηρετεί – τουλάχιστον εν μέρει – ως έμπνευση για το Game of Thrones.

Τώρα κατά πόσο θα λειτουργήσει υπέρ μας (των θεατών), μια σειρά, της οποίας η ταινίες που προηγήθηκαν (ακόμα και η χλιαρή τριλογία του Hobbit), απολαμβάνουν την καθολική εκτίμηση του κοινού, είναι κάτι που θα δούμε στο άμεσο μέλλον….

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss