AMD Radeon RX 6800 Review

Η νέα σειρά καρτών γραφικών της AMD, κάνει σήμερα το ντεμπούτο της στην αγορά και το Insomnia είχε τη δυνατότητα να αξιολογήσει το αρχικό και οικονομικότερο μοντέλο της σειράς, την RX6800.

Η AMD, φιλοδοξεί με τη νέα σειρά καρτών γραφικών της να προσφέρει στον σημερινό χρήστη μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα gaming, κάτι που έγινε κατανοητό από την ανακοίνωση του χαρακτηριστικού Smart Access Memory. Με την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, και σε συνδυασμό με το Rage Mode (στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω) η αύξηση της απόδοσης μπορεί να αγγίξει διψήφιο ποσοστό σύμφωνα με την εταιρεία ωστόσο απαιτούνται τρία βασικά συστατικά: μία κάρτα γραφικών της σειράς Radeon RX 6000 Series, ένας νέας γενιάς επεξεργαστής Ryzen 5000 Series και ένα mainboard με chipset AMD 500 Series.

Η βάση της νέας σειράς RX6000 είναι η αρχιτεκτονική RDNA2 η οποία φέρνει σημαντική αύξηση επιδόσεων από την προηγούμενη γενιά, αν και στηρίζεται ξανά στην αρχιτεκτονική των 7nm, κάτι σίγουρα αξιοσημείωτο. Αυτό γίνεται δυνατό μεταξύ άλλων με την αύξηση των συχνοτήτων, στις αλλαγές λειτουργίας της Cache, με την AMD να καταφέρνει να διπλασιάσει τα CU στο 1.3x της συχνότητας, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα με το bandwidth.

Το χαρακτηριστικό Smart Access Memory ενεργοποιείται μέσω του BIOS (οπότε θα πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική αναβάθμιση και ενεργοποίηση) δίνοντας τη δυνατότητα στον επεξεργαστή να έχει πρόσβαση σε όλο το εύρος της μνήμης της κάρτας γραφικών μέσω PCIe 4.0 με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης. Απαραίτητη προϋπόθεση χωρίς έκπληξη όπως αναφέραμε η παρουσία επεξεργαστή Ryzen 5000. Οι επιδόσεις εδώ κυμαίνονται ανάλογα με το παιχνίδι, όπου για παράδειγμα στο Gears 5 υπάρχει μια αύξηση 5%, στο Forza Horizon 4 στα 11%, με το μέσο όρο γενικότερα σύμφωνα με την AMD να κυμαίνεται στο 6%.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss