Αμφιβολίες εκφράζουν οι καταναλωτές για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Καταναλωτές που μίλησαν στην κάμερα του Newsbomb τόνισαν ότι οι τιμές παραμένουν ψηλά και παρά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν βλέπουν διαφορά. 

Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Αμφιβολίες εκφράζουν οι καταναλωτές σχετικά με την πτώση των τιμών στα προϊόντα και την βοήθεια από το «καλάθι του νοικοκυριού». Αρκετοί πολίτες δείχνουν δυσπιστία ως προς το μέτρο της κυβέρνησης, ωστόσο στελέχη της κυβέρνησης εκφράζουν αισιοδοξία πως το μέτρο θα λειτουργήσει.

Καταναλωτές που μίλησαν στην κάμερα του Newsbomb τόνισαν ότι οι τιμές παραμένουν ψηλά και πως πέρα από τις προσφορές και τις τιμές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που είναι ούτως ή άλλως πιο χαμηλές, δεν βλέπουν διαφορά.
«Οι τιμές ανεβαίνουν κάθε μέρα, δεν έχουμε δει μείωση, είναι κοροϊδία», «Πανάκριβα, καμία διαφορά», «Έχουν ανεβάσει πολύ τις τιμές από πριν οπότε τώρα όσο και να τις κατεβάσουν δεν κάνει διαφορά», λένε οι καταναλωτές στο Newsbomb.

Ιδιαίτερη δυσκολία αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά που ζουν από έναν μόνο μισθό. Όπως αναφέρουν οι πολίτες, περιορίζουν τις αγορές τους σε λίγα πράγματα.

Οικονόμου: Δεν είναι επικοινωνιακό τρικ
Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν είναι καθόλου επικοινωνιακό τρικ, είναι άλλο ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης».
«Δεν περιμέναμε τώρα για να κάνουμε μια παρέμβαση στην αγορά. Με βάση τις τιμές διαπιστώνουμε ότι η πρόταση λειτουργεί. Έχουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως ό,τι δυνατότητα υπάρχει την αξιοποιούμε», τόνισε.

Γεωργιάδης: Το καλάθι του νοικοκυριού έχει «ξεπουλήσει»
Σε όλες τις αλυσίδες το καλάθι του νοικοκυριού πάει παρά πολύ καλά, να το πω λίγο λαϊκά έχει «ξεπουλήσει» δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν τα ράφια από τα προϊόντα του καλαθιού, τόνισε την Παρασκευή το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας αυτοψία σε υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ.«Οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν» σημείωσε ο υπουργός. «Το καλάθι πάει καλά, ο κόσμος το στηρίζει και αγοράζει μαζικά, και οι τιμές αρχίζουν και πέφτουν, αυτό ενδιαφέρει τον καταναλωτή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αναγνώρισε πάντως, ότι πρέπει να βρούμε μια λύση για ειδικές κατηγορίες, πχ. τους διαβητικούς που δεν έχουν πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα.
Διαβάστε ακόμα:
Γεωργιάδης: Το καλάθι του νοικοκυριού έχει «ξεπουλήσει»
Καλ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss