Αναντολού Εφές – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-81: Σε ένα δεκάλεπτο έκανε τα πάντα και πήρε τη νίκη

EUROLEAGUE

4 ” ” / / – ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Αναντολού Εφές εκμεταλλεύτηκε το τρομερό δεύτερο δεκάλεπτό της (πέτυχε 38 πόντους) και πήρε τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (87-81) για τη δεύτερη μέρα του “Παύλος Γιαννακόπουλος” στο ΟΑΚΑ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε πολλές εντυπωσιακές μεταγραφές στην offseason, αλλά θέλει χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας και ομοιογένειας της Αναντολού Εφές. Κάτι που αποδείχθηκε στο φιλικό των δύο ομάδων για το “Παύλος Γιαννακόπουλος” στο ΟΑΚΑ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, να πάρουν το προβάδισμα και να μην ξανακοιτάξουν πίσω, με τον Βασίλιε Μίτσιτς να κάνει τα… δικά του στη φιλική επικράτηση (87-81).

Όσο για την ομάδα του Όντεντ Κάτας; Εν τη απουσία του Λορέντζο Μπράουν δεν μπόρεσε να λειτουργήσει καλά στο δημιουργικό κομμάτι, όπως επίσης

Ο αγώνας

Η πρώτη περίοδος έδωσε την εντύπωση πως το παιχνίδι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον, με εναλλαγές στο προβάδισμα και ανταγωνισμό. Το +1 (20-21) της Μακάπι Τελ Αβίβ στο τέλος της πρώτης περιόδου έκανε όμως φτερά πολύ γρήγορα, δεδομένης της αντεπίθεσης διαρκείας της Αναντολού Εφές. Με τον Βασίλιε Μίτσιτς (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 12’18”) να κάνει τα… δικά του και τον Εγκεχάν Αρνά να δίνει 11 πόντους με 3/3 σουτ και 3/3 βολές, ερχόμενος από τον πάγκο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης πάτησαν το γκάζι και ξέφυγαν αρκετά.

Πόσο; Με +22 (58-36) στο φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο τους βρήκε να έχουν 11/17 δίποντα, 7/16 τρίποντα, 15/18 βολές και 8 ασίστ. Όσο για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ; Τα 4/13 τρίποντα και η χαμένη μάχη των ριμπάουντ (13 έναντι 20) ήταν οι παράγοντες που την οδήγησαν στην κατάρρευση της δεύτερης περιόδου.

Η αντίδραση από την πλευρά της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Ναι μεν η ομάδα του Όντεντ Κάτας μάζεψε τη διαφορά, χάρη κυρίως στην δράση των ψηλών της, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά περισσότερα. Ο Βασίλιε Μίτσιτς ανέλαβε εκ νέου δράση (οργανωτικά και εκτελεστικά), βοήθησε την Αναντολού Εφές να επαναφέρει τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και κάπως έτσι υπέγραψε τη φιλική νίκη για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-21, 58-36, 72-63, 87-81.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss