Ανάρπαστα τα βιβλία της νομπελίστριας Ανί Ερνό: «Μέσω της συγγραφής φτάνω στην αλήθεια»

Η Ανί Ερνό τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας στα 82 της χρόνια. 

Ενα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα χάρισε το κοινό που στεκόταν όρθιο, στην Ανί Ερνό (Annie Ernaux) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της. Αναμεσά τους ήταν οι συγγραφείς Γκαρθ Γκρίνγουελ και Ρέιτσελ Κούσνερ, ενώ οι κρατήσεις για την εκδήλωση είχαν εξαντληθεί πολύ πριν ανακοινωθεί το Νόμπελ, σύμφωνα με το ΑP.
«Η συγγραφή είναι το μόνο μέσο, για να φτάσω σε αυτό που ονομάζω αλήθεια», είπε η Ερνό. «Είναι ένας τρόπος να γίνουν τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν είναι τόσο εύκολος τρόπος».

Λίγες ημέρες μετά το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας η Ανί Ερνό έχει αποκτήσει νέους θαυμαστές και πολλά από τα βιβλία της έχουν εξαντληθεί από τα ράφια των βιβλιοπωλίων και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

H Γαλλίδα συγγραφέας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της στη Νέα ΥόρκηPhoto by Eugene Gologursky/Getty Images for Albertine Books

Παιδί μιας φτωχής οικογένειας που διατηρούσε παντοπωλείο στη Νορμανδία, η Ερνό τιμήθηκε για το «θάρρος και την κλινική οξύνοια της».

Στόχος της δεν ήταν ποτέ να γράψει ένα «όμορφο βιβλίο» ή να γίνει μέρος του λογοτεχνικού κόσμου που τώρα την εξυμνεί, αλλά να διατυπώνει τις σκέψεις και τις εμπειρίες της και στη συνέχεια να τις παρουσιάζει στο κόσμο, είπε η ίδια.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΔιαβάστε επίσης
Στη Γαλλίδα Ανί Ερνό το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μοιράζεται «Αναμνήσεις ενός Κοριτσιού» με τραγούδια του Μίκη
«Ιστορίες για το Αθέατο Νερό»: Το αρχαίο σύστημα ύδρευσης που έφερε στο φως το μετρό του Πειραιά


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss