Ανάσταση με άστατο καιρό – Με βροχές το σούβλισμα

Άστατος θα είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Την Κυριακή του Πάσχα, όταν ψήνουμε τον οβελία, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση καθώς παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μεγάλο Σάββατο

  • Καιρός: Στα δυτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα Δυτικά.
  • Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως το μεσημέρι ή το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κυρίως στη Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή του Πάσχα

  • Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 Με 6 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Σε άνοδο στα δυτικά

Δευτέρα του Πάσχα 

Τη Δευτέρα του Πάσχα (09/04) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα νότια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss