Ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη συμφωνία στο Eurogroup

Η συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας έκλεισε και οι δημοσκόποι έχουν πιάσει δουλειά, ώστε να καταγράψουν το κλίμα επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν φτάσει στα επιτελεία των κομμάτων τα πρώτα αποτελέσματα από τις σφυγμομετρήσεις τα οποία δείχνουν ανάκαμψη για το κυβερνών κόμμα από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της συμφωνίας.

Φυσικά οι πολίτες, σε ποσοστά συντριπτικά λένε ΟΧΙ σε πρόωρες εκλογές, για τις οποίες έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να διενεργηθούν. Έτσι, κατά τα φαινόμενα, και όπως επιτάσσει η λογική η κυβέρνηση Τσίπρα θα εξαντλήσει την τετραετία ενώ ήδη έχει μπει μπροστά ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.

Αντίθετα τα στοιχεία που προκύπτουν μέχρι στιγμής έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη και στις ψευτοδημοσκοπήσεις της διαπλοκής που επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη εκείνο το οποίο φαίνεται είναι ότι η ΝΔ, με απόλυτη συσπείρωση δεν κερδίζει ψηφοφόρους. Το κόμμα δεν αυξάνει τα ποσοστά του και δεν κερδίζει δυνάμεις με αποτέλεσμα τα ποσοστά να παραμένουν στάσιμα. Ακόμη και σε αυτές τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται πρώτη και με διαφορά εξαιτίας της φυσικής φθοράς του κυβερνώντος κόμματος. Δεν αναπτύσσει δυναμική νίκης, πολλώ δεν μάλλον θριάμβου, ενώ αναμένεται ο “επαναπατρισμός” των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που τους συναντά κανείς στις γκρίζες ζώνες των “αναποφάσιστων” ή “του λευκού. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή.

Ακόμη και σε αυτές τις δημοσκοπήσεις το όποιο όνειρο αυτοδυναμίας έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο θλιβερός και επικίνδυνος θίασός του μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε επαφές από τώρα με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, με τους επικεφαλής των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στόχος του υπήρξε να διερευνήσει το ενδεχόμενο κάποιας μελλοντικής συνεργασίας.

Το κλείσιμο της συμφωνίας, όμως, αλλάζει τα δεδομένα. Τα πρώτα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των επιτελών της Πειραιώς δείχνουν ότι το κλίμα έχει αρχίσει ήδη και αντιστρέφεται υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Στα στοιχεία δημοσκόπησης που έφτασε στα χέρια τους είναι εμφανής ο αντίκτυπος της ανθελληνικής στάσης της ΝΔ στο θέμα της διαπραγμάτευσης, αλλά και της αποτυχημένης αποσταθεροποιητικής στρατηγικής του αιτήματος “πρόωρες εκλογές εδώ και τώρα”. Ήδη στη Νέα Δημοκρατία αναζητούν τρόπους για να αλλάξουν το αφήγημα, ενώ ήδη στο παρασκήνιο υπάρχουν φωνές που κατηγορούν ευθέως την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εντελώς αποτυχημένη στρατηγική. Η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει και σε βάθος χρόνου οι αναλυτές βλέπουν ακόμη και ολική ανατροπή. Ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Τσίπρα φυσικά.

Ολική ανατροπή που θα επισφραγιστεί και με σειρά αποκαλύψεων για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κορυφαία στελέχη του κόμματός του.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss