Αναβάθμιση ουσίας για το Skoda Enyaq

Η αναβάθμιση του ηλεκτρικού μοντέλου της Skoda μας δείχνει πως θα γίνονται οι ανανεώσεις από εδώ και στο εξής.

Του Γιάννη Σκουφή
Μέχρι τώρα ένα νέο μοντέλο είναι αναμενόμενο πως κάπου στα μέσα του κύκλου του, ο οποίος είναι συνήθως από 5 έως και 7 χρόνια, θα δεχθεί ένα facelift με μικρής έκτασης σχεδιαστικές αλλαγές και ίσως κάποιες βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη. Στο εξής θα παρατηρούμε τα updates να γίνονται πιο συχνά και ειδικότερα στα ηλεκτρικά.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αυτό του Skoda Enyaq iV για το οποίο πρόσφατα ανακοινώθηκε μια σημαντική αναβάθμιση για το ME3, όπως ονομάζεται, λογισμικό του. Το update είναι διαθέσιμο δίχως χρέωση αλλά για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να γίνει απομακρυσμένα (δηλ. over-the-air ή OTA) αλλά σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Με το που θα εγκατασταθεί η νέα έκδοση του software όλες οι επερχόμενες αναβαθμίσεις θα γίνονται OTA.
Οι κάτοχοι των Enyaq iV θα ειδοποιηθούν από την εταιρεία και η διαδικασία «κατεβάσματος» και εγκατάστασης της νέας έκδοσης του ME3 διαρκεί περίπου πέντε ώρες. Ανάμεσα στις νέες δυνατότητες του software είναι η λειτουργία φόρτισης έως το 80% της μπαταρίας ώστε αυτή μακροπρόθεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης, η μέγιστη ισχύς φόρτισης αυξάνεται στα 120 kW για τις εκδόσεις με την μπαταρία των 62 kWh και στα 135 kW για τις εκδόσεις των 82 kWh. Όσοι έχουν περ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss