Android: Άλλες 21 επικίνδυνες εφαρμογές μπορούν να βομβαρδίσουν το τηλέφωνό σας με διαφημίσεις

Από τη Samsung έως τη Huawei, τα smartphone Android είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς συσκευές κινητών σε όλο τον κόσμο. Αλλά αν χρησιμοποιείτε Android, μια νέα αναφορά μπορεί να σας ενθαρρύνει να επανεκτιμήσετε ποιες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει. Ερευνητές από την Avast ανακάλυψαν 21 επικίνδυνες εφαρμογές Android που μπορούν να βομβαρδίσουν το smartphone σας με ενοχλητικές διαφημίσεις (μετακινηθείτε προς τα κάτω στην πλήρη λίστα)

Οι εφαρμογές παρουσιάζονται ως διασκεδαστικά παιχνίδια, αλλά περιέχουν κρυφά έναν τύπο adware που ονομάζεται HiddenAds. Το ανησυχητικό είναι, ότι έχουν ληφθεί σχεδόν 8 εκατομμύρια φορές και 19 εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο Google Play Store.

Ο Jakub Vávra, Threat Analyst στην Avast, δήλωσε: «Οι προγραμματιστές του adware χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο κανάλια κοινωνικών μέσων, όπως θα χρησιμοποιούν οι έμποροι. Αυτή τη φορά, οι χρήστες ανέφεραν ότι είχαν στοχευτεί με διαφημίσεις που προωθούν τα παιχνίδια στο YouTube.

«Τον Σεπτέμβριο είδαμε την εξάπλωση του adware μέσω του TikTok. Η δημοτικότητα αυτών των κοινωνικών δικτύων τα καθιστά μια ελκυστική διαφημιστική πλατφόρμα, επίσης για τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, που στοχεύουν ένα νεότερο κοινό.

«Ενώ η Google κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει το HiddenAds να εισέλθει στο Play Store, οι κακόβουλες εφαρμογές συνεχίζουν να βρίσκουν νέους τρόπους για να συγκαλύψουν τον πραγματικό τους σκοπό, μεταβαίνοντας έτσι στην πλατφόρμα και στη συνέχεια στα τηλέφωνα των χρηστών. “Οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη λήψη εφαρμογών στα τηλέφωνά τους και συνιστάται να ελέγχουν το προφίλ, τις κριτικές και να λαμβάνουν υπόψη τα εκτεταμένα αιτήματα αδειών στην συσκευή.”

Με βάση τα ευρήματα, οι ερευνητές παροτρύνουν τους χρήστες να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις εφαρμογές που κατεβάζουν. Μία από τις μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες είναι οι κακές κριτικές στο Google Play Store.

Η Avast εξήγησε: «Οι εφαρμογές έχουν πολλές κριτικές 5 και 1 αστέρων. Οι κριτικές συχνά αναφέρουν χαμηλή λειτουργικότητα ή / και υπερβολικές διαφημίσεις ή είναι υπερβολικά ενθουσιώδεις και θετικές. ” Εν τω μεταξύ, όταν κάνετε κλικ στον λογαριασμό προγραμματιστή των εφαρμογών, είναι πιθανό να αναφέρουν μόνο μία εφαρμογή.

Η Avast πρόσθεσε: «Όταν κάνετε κλικ στον λογαριασμό προγραμματιστή των εφαρμογών, οι προγραμματιστές adware τείνουν να έχουν μόνο μία εφαρμογή στο Google Play, η οποία μπορεί να είναι ύποπτη.

“Το κάνουν αυτό σε περίπτωση που τα προφίλ τους διαγραφούν, δεν χάσουν πολλές εφαρμογές. Ελέγχοντας τις άδειες που ζητά μια εφαρμογή πριν από την εγκατάσταση και την ανάγνωση κριτικών, οι χρήστες μπορούν να αποφύγουν να πέσουν θύματα λήψης τυχόν διαφημιστικών προγραμμάτων HiddenAds. “

21 Επικίνδυνες Εφαρμογές

Shoot Them

Crush Car

Rolling Scroll

Helicopter Attack – NEW

Assassin Legend – 2020 NEW

Helicopter Shoot

Rugby Pass

Flying Skateboard

Iron it

Shooting Run

Plant Monster

Find Hidden

Find 5 Differences – 2020 NEW

Rotate Shape

Jump Jump

Find the Differences – Puzzle Game

Sway Man

Desert Against

Money Destroyer

Cream Trip – NEW

Props Rescue

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss