Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Τι απέγινε το «καταραμένο» πλοίο Mary Celeste

Χαρά Σώτα
11/12/2022 11:45

Το βρετανικό πλοίο Dei Gratia βρισκόταν περίπου 400 μίλια ανατολικά των Αζορών στις 5 Δεκεμβρίου του 1872, όταν τα μέλη του πληρώματος εντόπισαν ένα ακυβέρνητο πλοίο να παρασύρεται από τα κύματα. Ο πλοίαρχος David Morehouse αιφνιδιάστηκε όταν ανακάλυψε ότι το πλοίο ήταν το Mary Celeste, το οποίο είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη οκτώ ημέρες πριν από το Dei Gratia και θα έπρεπε να είχε ήδη φτάσει στη Γένοβα της Ιταλίας. Το Dei Gratia άλλαξε πορεία για να προσφέρει βοήθεια, όμως αυτό που αντιμετώπισαν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της ναυσιπλοΐας.
Ο Morehouse έστειλε μια ομάδα του πληρώματος στο πλοίο. Στα κάτω καταστρώματα, οι χάρτες του πλοίου είχαν πεταχτεί και τα υπάρχοντα των μελών του πληρώματος ήταν ακόμα στα δωμάτια τους. Η μοναδική σωσίβια λέμβος του πλοίου έλειπε και η μία από τις δύο αντλίες του είχε αποσυναρμολογηθεί. Στο κατώτερο μέρος του καραβιού είχε μπει νερό και είχε φτάσει περίπου το 1 μέτρο, ενώ βρέθηκε φορτίο 1.701 βαρελιών με επεξεργασμένο αλκοόλ, το οποίο ήταν σε μεγάλο βαθμό άθικτο.
Στο καράβι βρέθηκαν επίσης αποθέματα τροφής και νερού αρκετά για ένα εξάμηνο. Το περίεργο ήταν ότι δεν υπήρχε ίχνος ανθρώπου πάνω στο πλοίο.
Η ιστορία του Mary Celeste
Το Mary Celeste ξεκίνησε το μοιραίο ταξίδι του στις 7 Νοεμβρίου του 1872, πλέοντας με επτά μέλη του πληρώματος και τον καπετάνιο Μπέντζαμιν Σπούνερ Μπριγκς, τη σύζυγό του, Σάρα, και τη 2χρονη κόρη του ζευγαριού, Σοφία. Το καράβι αυτό ήταν ένα είδος ιστιοφόρου που το ονόμαζαν Βριγαντίνο και το βάρος του ήταν 282 τόνοι. Η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν φτάνοντας σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss