Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Το σκοτεινό μυστήριο της πτήσης MH370 – Τι απέγινε τελικά το αεροπλάνο

Χαρά Σώτα
02/10/2022 08:20

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη. Η υπόθεση αυτή αναφέρεται από πολλούς και ως το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της αεροπορίας.
Το Boeing 777 της Malaysia Airlines απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ και κατευθυνόταν προς το Πεκίνο με 239 επιβάτες. Το τι ακριβώς συνέβη, όμως, είναι άγνωστο μέχρι και σήμερα.

Τι συνέβη στην πτήση MH370;
Στις 8 Μαρτίου του 2014, το αεροσκάφος ξεκίνησε την πτήση του για το Πεκίνο. Ο πιλότος της πτήσης, Ζαχάρι Αχμάντ Σα, θεωρούταν ένας από τους πιο έμπειρους, με χιλιάδες ώρες στο ενεργητικό του. Στο πλευρό του ήταν ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ.
Όλα ξεκίνησαν καλά και για τα πρώτα 40 λεπτά της πτήσης η επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου ήταν διαρκής. Στις 1:20 περίπου, ξαφνικά, έχασε την επαφή με το MH370 κοντά στο νησί Πουκέτ. Λίγα λεπτά αργότερα το αεροπορικό σύστημα εντοπισμού ενεργοποιήθηκε ξανά και αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου.

Στο σημείο αυτό το αεροπλάνο έβγαινε από τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας και εισερχόταν στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. Τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το αεροπλάνο, είτε από τον πιλότο είτε από τον συγκυβερνήτη, ήταν «Καληνύχτα Μαλαισιανή 370».
Παρόλο που χάθηκε η επικοινωνία, τα στρατιωτικά ραντάρ μπορούσαν ακόμη να εντοπίσουν το αεροπλάνο. Τότε συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Το αεροπλάνο έκανε μια στροφή σχεδόν 180 μοιρών, ανέπτυξε ταχύτητα , ανέβασε υψόμετρο και κατευθύνθηκε νότια χωρίς προφανή λόγο. Λίγα λεπτά αργότερα χάθηκε και από τα στρατιωτικά ραντάρ. Για κάποιες ώρες όμως ο δορυφόρος έπιανε στίγματα του αεροπλάνου.

Στις 7:24, μία ώρα μετά την προγραμματισμένη προσγείωση, οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι η πτήση αγνοείται. Ο δορυφόρος σταμάτησε να πιάνει το σήμα του αεροπλάνου γύρω στις 8 το πρωί, επομένως εικάζεται ότι μέχρι και τότε το αεροσκάφος ήταν ακόμη στον αέρα.
Την έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους ανέλαβαν από κοινού η Μαλαισία, η Κίνα και η Αυστραλία. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου το στρατιωτικό ραντάρ εντόπισε για τελευταία φορά το αεροπλάνο. Αργότερα εξέτασαν και μια περιοχή που έδειξαν οι ειδικοί, οι οποίοι ανέλυσαν τα δεδομένα των δορυφόρων.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος του αεροπλάνου, ούτε του μαύρου κουτιού, πράγμα ιδιαίτερα παράξενο.
Στις 14 Μαΐου 2014 ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας κατηγόρησε ανοιχτά την CIA ότι γνωρίζει ακριβώς τι συνέβη στο αεροσκάφος.
Τελευταίες εξελίξεις
Τον Φεβρουάριο του 2022, έγινε μια σημαντική ανακάλυψη για το ακριβές σημείο όπου το αεροπλάνο μπορεί να συνετρίβη. Η έρε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss