Αγγλία: 19χρονος σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία του Έλτον Τζον

Με ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε από το βρετανικό δικαστήριο ο έφηβος που σχεδίαζε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο κοντσέρτο του βρετανού μουσικού Έλτον Τζον, στις επετειακές εκδηλώσεις για το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις 11/9/2016.


Ο 19χρονος Χαρούν Σαγιέντ επιχείρησε να αποκτήσει ένα γιλέκο αυτοκτονίας ή ένα αυτόματο όπλο, ορίζοντας ως πιθανό του στόχο την περιοχή του Χάιντ Παρκ, όπου θα έδινε συναυλία ο Ελτον Τζον.

Ο νεαρός εντοπίστηκε διαδικτυακά από την αρμόδια βρετανική υπηρεσία και χαρακτηρίστηκε αμέσως εξτρεμιστής και επικίνδυνος.

Ο Σαγιέντ, κάτοικος του Δυτικού Λονδίνου, ετοιμαζόταν για το τρομοκρατικό του χτύπημα από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο 19χρονος είχε εμπλακεί με την οργάνωση Al-Muhajiroun (ALM), η οποία συνδέεται με τον φυλακισμένο ιεροκήρυκα Anjem Choudary.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί και ο αδερφός του Σαγιέντ για σύνδεσή του με τρομοκρατικές οργανώσεις, ωστόσο ο νεαρός δεν πτοήθηκε, επιμένοντας στο σχέδιό του.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss