Ανιστόρητες και προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

H Τουρκία συνεχίζει την προκλητική ρητορική. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος απείλησε ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ουκρανία» και ο Ερντογάν κάνει όνειρα για «3 Ηπείρους και 7 εποχές».

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία με την εμπρηστική ρητορική της. Από τη μία πλευρά ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, AKP Νουμάν Κουρτουλμούς και από την ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσαν απειλές κατά της Ελλάδας.
Ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ουκρανία» αφήνοντας αιχμές για μια εισβολή στη χώρα.

Οι απειλές όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Λίγη ώρα αργότερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν έβαλε μυαλό μετά την Πράγα, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα των συνόρων.
«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που αποτελείται από τα σύνορα που φαίνονται στους χάρτες. Τα σύνορα της καρδιάς μας έχουν εύρος όπως το περιγράφουν και οι πρόγονοί μας. Τρεις Ήπειροι, 7 εποχές.»

Προκλητικός Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα να σταματήσει να προκαλεί την υπομονή μας»
Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική του ομάδα, επιτέθηκε στη χώρα μας με αφορμή την ενεργειακή κρίση.
«Η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη. Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι το TANAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα, αν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και σταματήσει να προκαλεί την υπομονή μας».
Επίσης, ο εταίρος του Ερντογάν είπε ότι η Ευρώπη θα κρυώσει φέτος σε αντίθεση με την Τουρκία, που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.

«Όταν ερμηνεύουμε τις εξελίξεις με όρους ενεργειακής γεωπολιτικής, η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τερματικός σταθμός για τη μεταφορά των πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss