Ανώγεια: Διεκόπη για την 1η Δεκεμβρίου η δίκη για το διπλό φονικό

Ανώγεια: Στο εδώλιο κάθισε εκ νέου ο γιος του μαντιναδολόγου – Τι ανέφερε ο 31χρονος κατηγορούμενος

Την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο κτηνοτρόφο, Γιώργο Ξυλούρη.
Στο εδώλιο κάθισε εκ νέου ο γιος του μαντιναδολόγου, που έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη.

Τι έγινε την πρώτη ημέρα της δίκης
Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά ενώ εξαιτίας παρουσίας συγγενών και από τις δύο οικογένειες τα μέτρα ασφαλείας ήταν, και θα παραμείνουν για όσο διαρκέσει η δίκη, δρακόντεια.

Ο κατηγορούμενος για μία ακόμα φορά ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εξαιτίας ότι είδε τον πατέρα του νεκρό θόλωσε και δεν είχε λογική σκέψη.

Μάλιστα τόνισε πως προτιμούσε ένας από τους δύο νεκρούς να ήταν ο ίδιος ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τον κρίνει δίκαια «διότι διέπραξα έγκλημα».
Έντονα φορτισμένη η κατάθεση της μάνας του Ξυλούρη
Έντονα φορτισμένη ήταν η κατάθεση της μητέρας του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη.
Η ίδια ανέφερε όλα όσα έζησε εκείνη την ημέρα ενώ τόνισε πως ποτέ οι δύο οικογένειες δεν είχαν προβλήματα.

Μάλιστα, ανέφερε πως τα παιδιά μεγάλωσαν μαζί και τελικά ο ένας σκότωσε τον γιο του ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό της πως δεν πιστεύει ότι ο γιος της ήταν εκείνος που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της υπήρξαν στιγμές εντάσεις και συγκινήσεων.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι, την επομένη της Πρωτομαγιάς. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.
Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss