Αντέδρασαν οι Τούρκοι για τη διαγραφή των συγχαρητηρίων του ΝΑΤΟ: «Δεν αλλάζει ότι νικήσαμε το 1922»

Με καθυστέρηση δύο ημερών, οι Τούρκοι αντέδρασαν για την ακύρωση του συγχαρητηρίου μηνύματος του ΝΑΤΟ για την εθνική τους επέτειο της νίκης επί των Ελλήνων.

Aντέδρασε τελικά το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας για τη διαγραφή της ανάρτησης του ΝΑΤΟ περί της νίκής της Τουρκίας έναντι των Ελλήνων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, στις 30 Αυγούστου.
Θυμίζεται ότι η επίμαχη ανάρτηση «συγχαρητηρίων» του ΝΑΤΟ κατέβηκε έπειτα από αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό υπουργείο κρίνει ως «απαράδεκτη» την ενέργεια της Συμμαχίας ενώ καταλήγει σε ανακοίνωσή της ότι… «το γεγονός ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει».
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Άμυνας:

«Είναι απαράδεκτο η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) να διαγράφει τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 30η Αυγούστου και την Ημέρα της Νίκης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποχωρώντας απέναντι σε μια εγωιστική και κακομαθημένη στάση άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

Η διαγραφή του μηνύματος για την Ημέρα της Νίκης, που δεν αποτελούσε πρόβλημα, ούτε είχε εκφραστεί κάποια αντίδραση εδώ και χρόνια, βασιζόμενη στην απαίτηση μίας χώρας που δεν διστάζει να σαμποτάρει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος μας, δυσφημεί την ταυτότητα και το γόητρο του ΝΑΤΟ.
Είτε αναγράφεται είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο twitter το τουρκικό ΥΠΑΜ.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss