Αντιπρόεδρος Τουρκίας: «Η Κύπρος είναι δική μας από το 1571»

H Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις της, στον απόηχο των αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με την Γαλλία και τις ΗΠΑ, καθώς ο αντιπρόεδρο της χώρας, Φουάτ Οκτάι, τόνισε, μιλώντας για την Κύπρος, πως «είναι ένα νησί, το οποίο είναι δικό μας από το 1571».

«Να καταλάβουν ποιοι είναι η μειoνότητα και ποιοι οι εισβολείς»

Ειδικότερα, απευθυνόμενος, με εμπρηστικό τόνο, σε Αθήνα και Λευκωσία, ο Οκτάι δήλωσε: «Σήμερα, επειδή προσπαθούν να πουν μερικά πράγματα, να καταλάβουν ποιοι είναι η μειoνότητα και ποιοι οι εισβολείς. Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες, στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο».

«Όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντησή του»

Παράλληλα, ο Φουάτ Οκτάι επισήμανε: «Στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo», λέγοντας: «H Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι που δεν το κατάλαβαν αυτό, χρησιμοποίησαν ένα πλοίο ιταλικής ιδιοκτησίας με σημαία Μάλτας και επιχείρησαν να το στείλουν για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας. Να υπογραμμίσω, πως όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντησή του».

«Να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι»

Αναφερόμενος στην υπογραφή των συμφωνιών της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, ο Οκτάι δήλωσε: «Με όποιον και να έχουν συμφωνήσει και οποιαδήποτε συμφωνία κι αν έχουν κάνει, μην βασιστούν σε αυτές και σε όποιους κρύβονται από πίσω τους και να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι. Το λέω αυτό και στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους. Αν το επιχειρήσουν, γνωρίζουν την απάντηση, την οποία θα πάρουν όπως συνέβη ιστορικά, και σήμερα και μελλοντικά».

«Δεν θα υποχωρήσουμε στο ζήτημα να δώσουμε και πάλι ζωή στα Βαρώσια»

«Επίσης, δεν θα υποχωρήσουμε στο ζήτημα να δώσουμε και πάλι ζωή στα Βαρώσια και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την απόφαση αυτή της “ΤΔΒΚ”», κατέληξε να λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.