Αντώνης Καλομοιράκης: Οι ηθοποιοί δεν είμαστε ένας κύκλος ανώμαλων και κακοποιητών

Ο Αντώνης Καλομοιράκης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού με αφορμή την παράσταση «Συννυφάδες». Μέσα σε όλα, ο νεαρός ηθοποιός που βρέθηκε στον τελευταίο κύκλο του «Καφέ της Χαράς» μίλησε για

  • Πιστεύεις στο κίνημα #metoo;

Το κίνημα #metoo είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο έφτασε και στην Ελλάδα. Για εμένα δεν νοείται ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας, να τάσσεται κατά αυτού του κινήματος. Για πρώτη φορά κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να ανοίξουν τα στόματα τους, να καταδείξουν ανθρώπους που τους έφεραν σε δύσκολη θέση και να πάρει όλο αυτό τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Όλα αυτά τα σεξουαλικά κακουργήματα που έχουμε ακούσει με βία και απάνθρωπες συμπεριφορές, πιστεύω ότι πηγάζουν από έναν και μόνο παράγοντα ο οποίος είναι η εξουσία.

Όταν έχεις έναν άνθρωπο που είναι πιο κάτω από εσένα και είσαι πιο ισχυρός, οφείλεις να είσαι δίπλα του να τον προστατεύεις και να μην τον φέρνεις ποτέ σε δύσκολη θέση, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του.

  • Σοκαρίστηκες από όλα αυτά που καταγγέλθηκαν;

Φυσικά και σοκαρίστηκα. Είχα ακούσει για κάποια ζητήματα συμπεριφοράς που υπήρχαν, αλλά για τα σεξουαλικά αδικήματα δεν είχα ιδέα. Όταν άρχισε να ξετυλίγεται αυτό το κουβάρι και βλέπαμε πόσο βαθύ είναι το σκοτάδι που έβγαινε, ήταν τεράστιο σοκ και αμηχανία για μένα.

Αναρωτιόμασταν που ήμασταν εμείς και τι συνέβαινε όλον αυτόν τον καιρό. Ωστόσο θέλω να σταθώ και στο ότι καταλαβαίνω ότι μιλάμε για τον δικό μας χώρο καθώς είναι ένας χώρος προβολής, αλλά δεν αφορά όλο αυτό μόνο εμάς. Συμβαίνει σε πάρα πολλούς κλάδους σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι άδικο όλο το φως να πέφτει στην σκοτεινή πλευρά του θεάτρου. Δεν είναι οι ηθοποιοί ένας κύκλος ανώμαλων και κακοποιητών που δεν σέβονται τίποτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15.000 εγγεγραμμένοι ηθοποιοί, πείτε μου πόσοι αυτή τη στιγμή κατηγορούνται…

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss