Απάντηση Οικονόμου σε Ακάρ: «Διαγωνισμός ακραίας ρητορικής από την Τουρκία»

Δεν άφησε αναπάντητα τα όσα, χυδαία, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στη… θέση του έβαλε για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τον Χουλουσί Ακάρ σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τις νέες προκλήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας.
«Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινή γνώμη, ούτε συμμερίζεται, ούτε βλέπει με καλό μάτι αυτό τον αναθεωρητισμό της απέναντι πλευράς. Είναι επίσης πολύ σαφές, ότι (η Ελλάδα) έχει ενισχυθεί από την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή, από την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δυνατότητας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως δεν είναι τυχαίο ότι έως τώρα το καλοκαίρι έχει κυλίσει ήρεμα, αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας διπλωματίας που έχει περάσει τα μηνύματά της και έχει ενισχύσει το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας μας.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί ησυχία και ειρήνη, αποτελεί παράγοντας σταθερότητας και είναι ανυποχώρητη στα εθνικά και κυριαρχικά της δικαιώματα, που είναι κατοχυρωμένα και προστατευμένα.

Για την επίκληση της «ιστορίας» από τα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, σχολίασε ότι η ιστορική επιστήμη ήταν ελληνική, πως οι Έλληνες πάντοτε διαβάζουν καλά την ιστορία, έχοντας το βλέμμα όμως στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

«Γι’ αυτό καταφέραμε ο ελληνισμός να παραμένει οικουμενικός, γι’ αυτό καταφέραμε από μια μικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss