Απειλή «βρώμικης βόμβας» με ομηρία στη Θεσσαλονίκη – Άσκηση του ΕΚΑΒ

 Άσκηση προσομοίωσης πραγματοποιήσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλόνικης, το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ την Τετάρτη (23/11/2022). Το σενάριο αφορούσε περιστατικό απειλής χρήσης «βρώμικης βόμβας» με παράλληλη ομηρία.

Στην ευρείας κλίμακας διυπηρεσιακή άσκηση πεδίου για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών και κρίσεων συμμετείχε το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Παρών στην άσκηση ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.
Με βάση το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας και της Fraport Greece, αναφορικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό ασφάλειας των 14 αεροδρομίων της, το σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης προσομοίωσης αφορούσε περιστατικό απειλής χρήσης «βρώμικης βόμβας» (συνδυασμός ραδιολογικού παράγοντα με εκρηκτικές ύλες) με την παράλληλη εκδήλωση περιστατικού ομηρίας (αυθόρμητη οχύρωση δραστών), στον χώρο του τερματικού σταθμού 1 του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».Το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του Παρατήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) συμμετείχε με δώδεκα διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου, δύο νοσηλευτές, τέσσερις ιατρούς και επτά συντονιστές-ασυρματιστές με δύο ειδικά εξοπλισμένα οχήματα αντιμετώπισης καταστροφών και ένα Κινητό Συντονιστικό Κέντρο του ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ, δύο ασθενοφόρα οχήματα, μία κι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss