Απελευθερώθηκαν δύο αμερικανοί κρατούμενοι στο Αφγανιστάν

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούν με τους δικούς τους.

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Τρίτη σύμφωνα με τη διπλωματία των ΗΠΑ δύο αμερικανοί υπήκοοι οι οποίοι βρίσκονταν υπό κράτηση από το καθεστώς των Ταλιμπάν.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούν με τους δικούς τους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι Ταλιμπάν χαρακτήρισαν την απελευθέρωση «χειρονομία καλής θέλησης», σύμφωνα με τον κ. Πράις. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επέμεινε στο ότι δεν επρόκειτο ούτε για ανταλλαγή αιχμαλώτων, ούτε για απελευθέρωση μετά την καταβολή λύτρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο ένας από τους δύο Αμερικανούς είναι ο παραγωγός ντοκιμαντέρ Άιβορ Σίρερ. Τα στοιχεία του δεύτερου δεν δημοσιοποιούνται κατόπιν αιτήματος της οικογένειας.

Ο κ. Σίρερ συνελήφθη στα μέσα Αυγούστου από την υπηρεσία πληροφοριών των Ταλιμπάν μαζί με τον αφγανό συνάδελφό του Φαϊζουλά Φαϊζμπάχς στην Καμπούλ, κατά τη διάρκεια γυρίσματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η μη κυβερνητική οργάνωση Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

Φέρεται να βρισκόταν στη συνοικία της Καμπούλ όπου σκοτώθηκε από αμερικανικό UAV ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, στις αρχές Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον κ. Πράις, οι δύο αμερικανοί πολίτες βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss