Απεβίσε η Louise Fletcher – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή η Louise Fletcher, ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο της νοσοκόμας στη «Φωλιά του κούκου», καθώς πέθανε στο σπίτι της στη Γαλλία την Παρασκευή στην ηλικία των 88 ετών.

Ο θάνατος επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη της, David Shaul, που είπε ότι η Λουίζ Φλέτσερ πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στην πόλη Montdurausse της νότιας Γαλλίας. Η αιτία θανάτου της Φλέτσερ παραμένει άγνωστη.
Η Louise Fletcher γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1934, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμας. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της, επίσης και οι δύο γονείς της ήταν κωφοί. Ο πατέρας της ίδρυσε πάνω από 40 εκκλησίες για κωφούς στην Αλαμπάμα.
Η Fletcher άρχισε να εμφανίζεται σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των Lawman (1958) και Maverick (1959). Επίσης το 1959, εμφανίστηκε στο δεύτερο επεισόδιο της αρχικής τηλεοπτικής σειράς Untouchables.
Το 1960 έκανε δύο guest εμφανίσεις στον Perry Mason, ως κατηγορούμενη Gladys Doyle στο «The Case of the Mythical Monkeys» και ως Susan Connolly στο «The Case of the Larcenous Lady». Το καλοκαίρι του 1960, επιλέχτηκε ως Ρομπέρτα ΜακΚόνελ στο επεισόδιο «The Bounty Hunte».
Το 1974 επέστρεψε στον κινηματογράφο στο «Thieves Like Us», σε συμπαραγωγή του συζύγου της Τζέρι Μπικ και του Ρόμπερτ Άλτμαν, ο οποίος επίσης σκηνοθέτησε. Όταν οι δυο τους είχαν μια διαμάχη για το επόμενο έργο του Altman (Nashville (1975), ο Altman αποφάσισε να ζητήσει από τη Lily Tomlin για τον ρόλο της Linnea Reese, που αρχικά δημιουργήθηκε για και από …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss