Από Οκτώβριο υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα οχήματα – Πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται

Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης αντιολισθητικών αλυσιδών όπως επίσης και τα πρόστιμα για τους παραβάτες οδηγούς.

Με σκοπό την προστασία των οδηγών από τις έντονες χιονοπτώσεις, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατέστησε υποχρεωτικό τον εφοδιασμό όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.
Υποχρεωτικός καθίσταται ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με αντιολισθητικά μέσα, με στόχο την προστασία των οδηγών όταν κυκλοφορούν σε χιονισμένο ή παγωμένο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, η οποία δημοσιεύτηκε στα τέλη Μαρτίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα).
Τα αντιολισθητικά μέσα που οφείλουν να έχουν οι οδηγοί

Είτε αντιολισθητικές αλυσίδες είτε χιονοκουβέρτες οφείλουν να έχουν στα οχήματα οι οδηγοί μαζί τους. Διαφορετικά, οι οδηγοί πρέπει να εξοπλίζουν το όχημά τους με ελαστικά για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης. Δηλαδή, τα χειμερινά ελαστικά (χιονολάστικά), τα οποία φέρουν τη σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και τον χαρακτηρισμό M+S.

Το χρονικό διάστημα που το μέτρο είναι υποχρεωτικό
Όπως αναγράφεται στην υπουργική απόφαση, οι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss