Από τις 15 Ιουνίου δεν θα υπάρχουν πλέον τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε

Το Ευρωκοινοβούλιο έδωσε τη δυνατότητα να ξεπερασθεί και το τελευταίο νομικό εμπόδιο για την πλήρη κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Έτσι, από τις 15 Ιουνίου, οποιοσδήποτε πολίτης ταξιδεύει ενός Ε.Ε. θα μπορεί να πραγματοποιεί και να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις ή SMS, αλλά και να χρησιμοποιεί τα MB του προγράμματός του, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Το τελευταίο εμπόδιο στη νομοθετική διαδικασία αφορούσε τα ανώτατα όρια τιμών χονδρικής, οι οποίες καθορίζουν τις χρεώσεις που θα μπορούν να επιβάλουν μεταξύ τους οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, για τη χρήση των δικτύων τους κατά τη διάρκεια των διασυνοριακών κλήσεων «περιαγωγής». Με δεδομένο πως οι τιμές χονδρικής περιαγωγής επηρεάζουν έμμεσα τους τελικούς λογαριασμούς των καταναλωτών, το ψήφισμα καθόρισε ανώτατα όρια που επιτρέπουν τον μηδενισμό των λιανικών τιμών.

Το ψήφισμα έγινε δεκτό με 549 ψήφους υπέρ, 27 κατά και 50 αποχές. «Αυτό αποτελεί μία μεγάλη νίκη για τους Ευρωπαίους καταναλωτές», δήλωσε η εισηγήτρια Miapetra Kumpula-Natri (Σοσιαλιστές, Φινλανδία).

«Μπορούμε τώρα να γιορτάσουμε το γεγονός ότι από τις 15 Ιουνίου δεν θα υπάρχουν πλέον τα τέλη περιαγωγής. Οι χρήστες που ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη θα μπορούν να ελέγχουν τα email τους, να χρησιμοποιούν χάρτες, να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να καλούν και να στέλνουν μηνύματα χωρίς επιπλέον κόστος», πρόσθεσε η ίδια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss