Αποκλειστικό: Τι είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος στους Αμερικανούς της HASC και στη σύνοδο Adriatic

Σημαντικές επαφές τις προηγούμενες 48 ώρες είχε σε Αθήνα και Βενετία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Προχθές το πρωί, είχε συνάντηση με τα μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν στην πανίσχυρη αμερικανική επιτροπή για τον αμυντικό προϋπολογισμό και τα θέματα ενέργειας, Ηouse Armed Services Committee (HASC).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους γερουσιαστές ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τους ενημέρωσε παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνης, και του Α/ΓΕΕΘΑ για την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας, τις απειλές, τις προσβολές και τις ύβρεις που έχει υιοθετήσει η τουρκική ηγεσία στο σύνολό της και όχι μόνο ο Ερντογάν από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα.

Ένας φάκελος, πλήρης εμπεριστατωμένος και απόλυτα τεκμηριωμένος ακόμα και με τα fake news της τουρκικής προπαγάνδας, δόθηκε στους Αμερικανούς. Επίσης ο υπουργός, έδειξε στους γερουσιαστές χάρτες όπως για παράδειγμα της περιβόητης «Γαλάζιας Πατρίδας», στοιχεία για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις στα νησιά, τόσο τεκμηριωμένες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση από κανέναν στο ΝΑΤΟ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην απειλητική και επιθετική διάθεση μιας χώρας – μέλους της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έναντι μιας άλλης όπως η Ελλάδα που έχει αποδείξει -όπως μαθαίνουμε πως είπε ο υπουργός– ότι είναι πιστός και συνεπής σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και έχει εμβαθύνει εμπράκτως τη συνεργασία της μέσω της επικαιροποιημένης MDSA.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss