Απονεμήθηκαν τα βραβεία ΑΡΓΩ σε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς

Στην Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού το βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς.  

Η τελετή απονομής των βραβείων ΑΡΓΩ 2022, των βραβείων των Ελλήνων του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (12/10/2022), στο Μουσείο Μπενάκη. Τα βραβεία στα τιμώμενα πρόσωπα, επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, οκτώ διακριμένοι Έλληνες του εξωτερικού βραβεύθηκαν στους κλάδους του αθλητισμού, της ανθρωπιστικής προσφοράς, της γαστρονομίας, των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του πολιτισμού και τεχνών και, τέλος, της προσφοράς στα κοινά.
Το βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς έλαβε η κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού, Πρέσβειρα απόδημου Ελληνισμού του Θρόνου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Η κυρία Μπελεφάντη – Σοφιανού είναι συνιδρίτρια και πρόεδρος του Ομίλου SOFMEDICA, που δραστηριοποιείται στην παροχή high-end ιατροτεχνολογικών υπηρεσιών, στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Γεννημένη στο Κάιρο, η κυρία Μπελεφάντη – Σοφιανού έχει τιμηθεί επανειλημμένα για το φιλανθρωπικό της έργο, ενώ η ελληνική κοινότητα του Καΐρου την έχει ανακηρύξει «Μεγάλη Ευεργέτιδα». Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, κυρία Μπελεφάντη – Σοφιανού εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε ότι θα συνεχίσει το ανθρωπιστικό της έργο.

PHOTO GALLERY

Photo 1/3

Η κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού Πηγή: NEWSBOMB.GR/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Photo 2/3

Η ΠτΔ επιδίδει το βραβείο στην κυρία Σοφιανού Πηγή: NEWSBOMB.GR/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Photo 3/3

Τιμήθηκε με το βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς Πηγή: NEWSBOMB.GR/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

«Ο Μύθος της Αργούς»

Τα βραβεία ΑΡΓΩ απονέμονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Στόχο έχουν την επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Δικτύου ΑΡΓΩ, Σπύρος Παππάς, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία των επιτευγμάτων των τιμώμενων προσώπων στο αξιακό σύστημα του πολιτισμού μας. Για το χαρακτήρα των βραβείων μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων ΑΡΓΩ, ομότιμος καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, τονίζοντας ότι οι Έλληνες της διασποράς διαπρέπουν σε πλείστες εκφάνσεις του κοινωνικού βίου.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss