Αποστολάκης για ελληνοτουρκικά: Δεν συμφέρει την Άγκυρα να κλιμακώσει κι άλλο τις προκλήσεις

«Εφόσον η Τουρκία επιδιώκει να διατηρεί την ένταση την κάνει με τον οποιοδήποτε τρόπο», σημείωσε ο κ. Αποστολάκης

Για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις και τις υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο, μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζοζέπ Μπορέλ ότι «οι τουρκικές υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους είναι αντίθετες με την αποκλιμάκωση».
«Η Τουρκία ξέρει μέχρι που θα το φτάσουμε – Κινείται στα όρια της νομιμότητας»Mιλώντας για τις νυχτερινές υπερπτήσεις τουρκικών Bayraktar πάνω από τα ελληνικά νησιά o επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος ε.α. και ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε στην ΕΡΤ, πως είναι φθηνό να κάνουν τέτοιου τύπου πτήσεις. «Είναι πάρα πολλές οι πτήσεις το βράδυ και δημιουργούν την αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοιου είδους παραβιάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, «εφόσον η Τουρκία επιδιώκει να διατηρεί την ένταση την κάνει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Όλα αυτά τα κάνει με μια αίσθηση ασφαλείας. Έχει έναν τρόπο να κινείται στα όρια της νομιμότητας. Ξέρει μέχρι που θα το φτάσουμε και εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός».
Σχολιάζοντας τη νέα τακτική των τουρκικών παραβιάσεων επεσήμανε ότι οι πτήσεις ενός UAV είναι μια απλή υπόθεση ενώ η αναχαίτιση είναι ολόκληρη ιστορία και πολύ μεγάλος κόστος και μας αναγκάζει να πετάμε αεροπλάνα με πολύ μεγάλο κόστος.

Η Τουρκία επιδιώκει να διατηρεί την ένταση

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας «εφόσον η Τουρκία επιδιώκει να διατηρεί την ένταση την κάνει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Όλα αυτά τα κάνει με μια αίσθηση ασφαλείας. Έχει έναν τρόπο να κινείται στα όρια της νομιμότητας. Ξέρει μέχρι που θα το φτάσουμε και εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός».
Αναλύοντας την επόμενη ημέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Αποστολάκης έκανε την εκτίμηση ότι δεν συμφέρει την Τουρκία να κλιμακώσει και άλλο τις προκλήσεις γιατί διαπραγματεύεεται αυτή την περίοδο εξαιρετικά σοβαρά θέματα.«Η σημασία που έχει αυτήν την περίοδο η συνοχή του ΝΑΤΟ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία, που δημιουργεί την αναστάτωση στην περιοχή», πρόσθεσε.
Ο ίδιος σημείωσε τέλος ότι ενόψει των σημαντικών γεωπολιτικών αλλαγών δείχνει ότι η Τουρκία ψάχνει τον ρόλο της και ενδεχομένως πρέπει να λάβει κάποιες αποφάσεις. «Το επικίνδυνο να είναι να φύγει τελείως η Τουρκία από το δυτικό μπλόκο και να πάει από την άλλη μεριά. Τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα και οι αντιδράσεις της Τουρκίας μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες. Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την ετοιμότητα που χρειάζεται να αντιμετωπίσει την όποια ενέργεια μπορεί να προκύψει από την Τουρκία».
Σχετικές ειδήσεις:

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει μ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss