Αποτρίχωση με ξυραφάκι: Αποφύγετε αυτά τα λάθη | Vita.gr

Είναι αλήθεια ότι αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να απομακρύνουμε γρήγορα, ανώδυνα και εύκολα την ανεπιθύμητη τριχοφυία. Ομως, η αποτρίχωση με ξυραφάκι έχει τα μυστικά της, προκειμένου να αποφύγουμε τα κοψίματα, τους ερεθισμούς και τις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα. Ας δούμε πώς θα εξασφαλίσουμε το ιδανικό αποτέλεσμα, για περισσότερο διάστημα.
Δεν χρησιμοποιούμε το σωστό ξυραφάκι
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για το τέλειο ξύρισμα είναι η επιλογή του σωστού ξυραφιού. Προτιμάμε κάποιο με πολλές λεπίδες γιατί κόβει με ακρίβεια τις τρίχες και προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς, ειδικά αν διαθέτει την ειδική ενυδατική ταινία στο επάνω μέρος της λεπίδας.
Δείτε επίσης: DIY επανορθωτική μάσκα μαλλιών με αβοκάντο
Δεν απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα
Κάνουμε απολέπιση για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από τους πόρους και ταυτόχρονα για να κάνουμε όσο πιο λεία γίνεται την επιδερμίδα. Ετσι το ξύρισμα γίνεται πιο βαθύ και ομοιόμορφο και διαρκεί περισσότερο. Ταυτόχρονα, αποτρέπουμε την τρίχα να γυρίσει προς τα μέσα προκαλώντας σπιθουράκια.
Δεν ξεκινάμε σωστά τη διαδικασία
Βρέχουμε με χλιαρό νερό την περιοχή και απλώνουμε απαραιτήτως αφρό ξυρίσματος. Μία εξίσου πολύ καλή ιδέα είναι το λάδι σώματος. Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοντίσιονερ μαλλιών. Όλα αυτά βοηθούν το ξυραφάκι να γλιστράει πιο εύκολα στην επιδερμίδα.
Δεν κάνουμε τις σωστές κινήσεις
*Περνάμε μικρές περιοχές με απαλές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις χωρίς να πιέζουμε τη λεπίδα στο δέρμα. Η βιασύνη και η πίεση μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, γδαρσίματα και κοψίματα.
* Κινούμε το ξυραφάκι στ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss