Apple, Disney και Amazon πιθανοί ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της EA

Η Electronic Arts (EA), ένας από τους μεγαλύτερους publishers βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, αναζητά πιθανό αγοραστή, μην αποκλείοντας και τo σενάριο της συγχώνευσης.

Η ιστοσελίδα Puck από την οποία προέρχεται η πληροφορία, αναφέρει ακόμα ότι η Apple φέρεται να έχει συνομιλήσει με την EA ενώ στους υποψήφιους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται δύο ακόμη μεγαθήρια, η Disney και η Amazon.
Με τεράστιες επιτυχίες στο χώρο του gaming όπως τα Apex Legends, Madden και το franchise The Sims, η EA ίσως αναζητεί μια εξέλιξη ανάλογη με αυτή που δημιούργησε αίσθηση πριν μερικούς μήνες, την εξαγορά δηλαδή της Activision Blizzard από τη Microsoft με το ποσό των  68,7 δισ. δολαρίων. Λίγο αργότερα, η Sony εξαγόρασε την Bungie, το στούντιο πίσω από το Destiny για 3,6 δισ. δολάρια, με την όλη βιομηχανία να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για επόμενες εξαγορές. Σύμφωνα με την Puck, η EA θα ήθελε ιδανικά μια συγχώνευση ώστε ο Andrew Wilson να παραμείνει CEO του νέου σχήματος που θα δημιουργηθεί.
Δεν είναι γνωστό στο ευρύτερο κοινό όμως οι «ρίζες» της EA πηγαίνουν πίσω στα πρώτα χρόνια της Apple, αφού το 1982, ο τότε διευθυντής στρατηγικής και μάρκετινγκ της Apple, Trip Hawkins, εγκατέλειψε την εταιρεία για να ιδρύσει την EA. Μια πιθανή εξαγορά από την Apple δεν θα ήταν το πρώτο εγχείρημα της εταιρείας στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, αφού ήδη η Apple διαθέτει από το 2019 το Apple Arcade, μια συνδρομητική υπηρεσία mobile παιχνιδιών. Μέσω του Apple Arcade, οι χρήστες μπορούν να παίζουν παιχνίδια χωρίς διαφημίσεις σε άλλες συσκευές του οικοσυστήματος της εταιρείας που στηρίζονται στις πλατφόρμες iOS, macOS και tvOS.
Ο εκπρόσωπος της EA, John Reseburg, δήλωσε ότι η ετα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss