Η Apple παραδέχτηκε πως χρησιμοποιεί μαθητές παράνομα, στη γραμμή παραγωγής του iPhone X

Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times η Foxconn, απασχολούσε παράνομα μαθητές που εργάζονταν και υπερωρίες για να βοηθήσουν στη συναρμολόγηση του iPhone X με στόχο την εντός χρονοδιαγράμματος κυκλοφορία του.


Έξι μαθητές γυμνασίου δήλωσαν στους Financial Times ότι συνήθως εργάζονταν σε 11ωρες βάρδιες για να βοηθήσουν στην κατασκευή του κινητού τηλεφώνου της Apple στο εργοστάσιο που διατηρεί η Foxconn στην μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Henan, στη Κίνα με την ονομασία Zhèngzhōu. Οι πολλές ώρες εργασίας παραβιάζουν την Κινέζικη νομοθεσία που σχετίζεται με μαθητές.

Στο άρθρο τους, οι Financial Times αναφέρουν πως οι έξι μαθητές που έδωσαν συνέντευξη ήταν μεταξύ μιας ομάδας 3000 μαθητών στην πόλη Zhèngzhōu. Οι μαθητές δήλωσαν ότι τους έστειλαν να εργαστούν στο τοπικό εργοστάσιο που διατηρεί η Foxconn τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Ένας μαθητής ανέφερε πως στην γραμμή παραγωγής του iPhone που εργαζόταν παράγονταν 1200 συσκευές την ημέρα. “Ασκούν πίεση από το σχολείο μας για να εργαστούμε εκεί και αν δεν δεχτούμε μας τιμωρούν” φαίνεται να είπε ένας μαθητής στους Financial Times.

Το CNBC επικοινώνησε με τις εταιρείες Foxconn και Apple για να έχει κάποιο σχόλιο πάνω στην αναφορά των Financial Times αλλά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες. Η Apple και η Foxconn αναγνώρισαν πάντως στους Financial Times ότι ανακάλυψαν περιπτώσεις μαθητών που εργάστηκαν υπερωρίες και δήλωσαν ότι έκαναν διορθωτικές ενέργειες. Και οι δύο εταιρείες δήλωσαν επίσης στους Financial Times ότι οι μαθητές εργάζονταν οικειοθελώς. Εκπρόσωπος του σχολείου πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο όταν δημοσιογράφοι της εφημερίδας ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss