Αρχική συμφωνία για αυτοκίνητα και βαν το 2035 – FleetNews

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και το Συμβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με τους αναθεωρημένους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 για καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα και βαν.
Οι διαπραγματευτές της ΕΕ εξασφάλισαν συμφωνία με τα κράτη μέλη για την αρχική πρόταση της Επιτροπής που προβλέπει οδική κινητικότητα μηδενικών εκπομπών έως το 2035 (στόχος σε όλο τον στόλο της ΕΕ για μείωση των εκπομπών CO2 που παράγονται από τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα κατά 100% σε σύγκριση με το 2021). Είναι η πρώτη συμφωνία του πακέτου «Fit for 55» και ένα σαφές μήνυμα ενόψει της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27 ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει σοβαρά την υιοθέτηση συγκεκριμένων νόμων για την επίτευξη των πιο φιλόδοξων στόχων που ορίζονται στο νόμο της ΕΕ για το κλίμα.
Υπενθυμίζεται πως στις 14 Ιουλίου 2021, ως μέρος της δέσμης «Fit for 55», η Επιτροπή υπέβαλε νομοθετική πρόταση για αναθεώρηση των προτύπων εκπομπών CO2 για καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.
Αξιολόγηση των εκπομπών του κύκλου ζωής και της προόδου προς την οδική κινητικότητα μηδενικών εκπομπών
Το ΕΚ πέτυχε την εισαγωγή μεθοδολογίας για την αξιολόγηση και την αναφορά δεδομένων εκπομπών CO2 για όλο τον κύκλο ζωής αυτοκινήτων και βαν που πωλούνται στην αγορά της ΕΕ. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει αυτήν τη μεθοδολογία έως το 2025, συνοδευόμενη από νομοθετικές προτάσεις όπου χρειάζεται.
Η Επιτροπή θα δημοσιεύει επίσης έκθεση έως το τέλος του 2025, και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια, για την αξιολόγηση της προόδου προς την οδική κινητικότητα μηδενικών εκπομπών. Η έκθεση θα καλύπτει τον αντίκτυπο στους καταναλωτές και την απασχό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss