Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

Κοντά στα 3.000 θα είναι σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας έκανε λόγο για νέα αύξηση στις μολύνσεις και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν σήμερα θα δούμε πάνω από 3.000 κρούσματα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως θα είναι κοντά σε αυτό τον αριθμό.

«Υπάρχει έντονη διασπορά, που παρατηρείται κυρίως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, και όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αλλά πρέπει να εξετάζουμε κι άλλους δείκτες, δείκτες που δεν είχαμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, όπως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων», σχολίασε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος είχε αναφέρει πως θα έχουμε 1.500 κρούσματα πριν από μία εβδομάδα ακριβώς.

«Θα ανακοινώσουμε αυξημένα κρούσματα σήμερα, κοντά στα 3.000»

«Και σήμερα θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων. Θα ανακοινώσουμε αυξημένα κρούσματα, αλλά πρέπει να μάθουμε να κοιτάμε και τον αριθμό όσων έχουν εμβολιασθεί και τον μέσο όρο ηλικίας», ανέφερε, τονίζοντας πως «η λύση είναι στον εμβολιασμό», ενώ προέταξε παράλληλα πως το σημαντικό είναι ότι παρά την αύξηση στις μολύνσεις δεν έχουν αυξηθεί ούτε οι εισαγωγές ούτε οι διασωληνωμένοι.

«Θα είναι κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα, αλλά να βλέπουμε και τα άλλα στοιχεία, όπως τα ρεκόρ στα τεστ που γίνονται. Με τα τεστ σπάμε τη διασπορά», προσέθεσε ο κ. Αρκουμανέας, λέγοντας πως «οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν».

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.