Αρκτική: Νέα έρευνα έλληνα εξερευνητή

Ο Μάριος Γιαννάκου και μία ομάδα έμπειρων εξερευνητών και κινηματογραφιστών, θα ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι τους προς την Αρκτική. Με σκοπό να καταγράψουν και να ευαισθητοποιήσουν όλους εμάς.  απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σημειώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησαν τους πλέον φιλόδοξους στόχους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 και μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2050.

Αρκτική

Η επόμενη πρόκληση

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και θα την παρακολουθεί βήμα-βήμα. Προκειμένου να μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο όσα καταγράφουν ο Μάριος και η ομάδα του στην Αρκτική!

Ο Μάριος Γιαννάκου είναι αθλητής υπεραποστάσεων και εξερευνητής.

Λίγα λόγια για τον εξερευνητή

Ο Δραμινός υπεραθλητής έγινε ευρύτερα γνωστός, όταν κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου. Κουβαλώντας στην πλάτη την νεαρή φίλη του με κινητικά προβλήματα, Ελευθερία Τόσιου, τον περασμένο Οκτώβρη.

Σήμερα, 22 Ιουλίου, ο Μάριος ετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση, αυτήν τη φορά πολύ μακρύτερα, στην Αρκτική.

Η εμπλοκή της Ρωσίας

Η Ρωσία από τον Μάιο προεδρεύει στο Αρκτικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν επίσης και οι ΗΠΑ.  Συνεχίζεται η προεδρία της έως το 2023.

Το Αρκτικό συμβούλιο συστάθηκε το 1996 με βάση την Διακήρυξη της Οτάβας και αποτελεί διακυβερνητικό φόρουμ υψηλού επιπέδου, το οποίο διασφαλίζει την συνεργασία στην περιοχή και ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μόνο κράτη που έχουν στην κατοχή τους περιοχές στην Αρκτική μπορούν να είναι μέλη του Αρκτικού Συμβουλίου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss