Αρνιακός στο Newsbomb: Βάζει τέλος στα σενάρια για θερμά Χριστούγεννα

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από τη νέα εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό – «Δεν πρόκειται να δούμε τα Χριστούγεννα» θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου»

Σε υψηλούς βαθμούς για την εποχή θερμοκρασία κινείται ο καιρός αυτή την εβδομάδα, με τους πολίτες να αναρωτιούνται εάν θα περάσουν Χριστούγεννα που θα φέρνουν περισσότερο σε «Αυστραλία» παρά σε «Ευρώπη».
Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε στο Newsbomb.gr για την ψυχρή εισβολή που αναμένεται να έρθει την επόμενη εβδομάδα και εξήγησε ότι δεν πρόκειται να δούμε τα Χριστούγεννα θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών.

«Ακόμα για τα Χριστούγεννα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το τι ακούγεται δεν είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο. Σε καμία περίπτωση δε θα δούμε τα 20άρια που θα έχουμε την Κυριακή. Θα είναι 13 με 14 βαθμούς οι μέγιστες.», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος τονίζοντας ότι από την αρχή της νέας εβδομάδας έρχεται κρύο, όπου θα σπάσει τον ανοιξιάτικο καιρό που θα είναι στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει.
Ο καιρός τη νέα εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό «Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή θα διατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες επιπέδου Μάϊου. Από την Κυριακή από τη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα πέσει στους 12 βαθμούς. Από τους 20 θα πάει στους 10 βαθμούς Κελσίου», επισήμανε.

Για το αν θα δούμε χιόνια και βροχές από τη νέα εβδομάδα, ο μετεωρολόγος δήλωσε: «Από τη Δευτέρα μέχρι την Τρίτη θα έχει χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Θα πνέουν ισχυροί βοριάδες στη βόρειο Ελλάδα με τη μέγιστη τιμή θερμοκρασίας να φτάνει τους 10 με 11 βαθμούς.».
Στη συνέχεια ο κ. Αρνιακός είπε χαρακτηριστικά: «Στις ανατολικές περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18-19 βαθμούς.»
Τέλος πρόσθεσε ότι βροχές θα δούμε Δευτέρα και Τρίτη στα Ανατολικά και Ηπειρωτικά, όπως στην Αν. Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα έχει βροχές και χιονόνερο ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
«Από κει και πέρα βλέπουμε. Η πρόβλεψη για την επόμενη εβδομάδα είναι με στοιχεία της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου», κατέληξε ο μετεωρολόγος.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss