Άστατος ο καιρός το σαββατοκύριακο: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 19 και 29 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι- απόγευμα κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss