Αστεροειδής σε σχήμα πατάτας έλαβε το όνομα του μουσικού Νάιλ Ρότζερς

Ένα ξεχωριστό δώρο για τα 70ά γενέθλια του Νάιλ Ρότζερς.

Ο Αμερικανός παραγωγός δίσκων, τραγουδοποιός, μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και κιθαρίστας, Νάιλ Ρότζερς έχει πλέον το ίδιο όνομα με έναν αστεροειδή.
Ο φίλος του Ρότζερς, Σάιμον Λάερι, ο οποίος εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο και συνεργάζεται με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση παρουσίασε τον Nilerodgers (191911) σε δείπνο για τον εορτασμό των 70ών γενεθλίων του τραγουδοποιού.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο αστεροειδής Nilerodgers (191911) ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2005. Ο Λάερι έκανε τα απαραίτητα βήματα, ώστε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση να εγκρίνει να μετονομαστεί επίσημα ο αστεροειδής σε σχήμα πατάτας, Nilerodgers.
Ο αστεροδειδής βρίσκεται περίπου 300 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη, ανάμεσα στον Άρη και στον Δία και απαιτείται διάστημα περίπου έξι χρόνων για να ολοκληρώσει μια πλήρης τροχιά.

«Μόλις ξεπεράσεις την έκπληξη της χειρονομίας, συνδέεσαι με την αγάπη που την έκανε να συμβεί» είπε ο Ρότζερς στο Rolling Stone για το δώρο και πρόσθεσε: «Είναι η αγάπη, τα ανθρώπινα συναισθήματα που σου δίνουν οι άλλοι, έτσι ελπίζω ότι σε όλη μου τη ζωή θα συνεχίσω να δίνω στους άλλους όσα περισσότερα μπορώ».

Ο Ρότζερς γιόρτασε τα γενέθλιά του στις 19 Σεπτεμβρίου με δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο μη κερδοσκοπικό του Ίδρυμα We Are Family.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΔιαβάστε επίσης
Μπρους Σπρίνγκστιν: To «αφεντικό» επιστρέφει με νέο άλμπουμ
Τζόνι Ντεπ vs Αμπέρ Χερντ: Η δίκη τους γίνεται ταινία – Δείτε το τρέιλερ
«Berlin»: Όσα γνωρίζουμε για τη νέα spin-off σειρά του «La Casa de Papel»


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss